Sportscars

Sportscars: Teams enthousiast over Pirelli GrandAm test op Daytonacamaro
De Stevenson Camaro is eigenlijk een verkapte GM fabrieksinschrijving

Camaro maakt debuut in GrandAm
Het team van Stevenson Motorsports dat jarenlang de Pontiac GXP.R inzette en daarmee talloze overwinningen behaalde stapt komend seizoen over naar de Camaro GT.R. De Britse langeafstandsexpert Robin Liddell en Andrew Davis zullen door Stevenson Motorsports worden ingezet. In principe gaat het om een verkapte GM fabrieksinschrijving. “Als je het bodywork verwijdert dan is het eigenlijk nog steeds een Pontiac, alleen het rijgedrag is nogal anders” zegt Robin Liddell.

Slechts één Brumos inschrijving
Het team van Brumos zet dit jaar slechts één auto in de GrandAm series in. Deze zal bemand worden door David Donohue, Darren Law en de langeafstandsveteraan Hurley Haywood, die tevens zijn afscheid uit de actieve autosport aankondigde. “Dit is mijn allerlaatste Daytona” aldus Haywood. Het nieuw gevormde Action Express Racing heeft een chassis van Brumos geleased chassis in dat met een Porsche Cayenne motor is uitgerust. Deze auto zal bestuurd worden door de Portugees Joao Barbosa en Terry Borcheller. De auto is met een vijfversnellingsbak uitgerust, is zwaarder en iets stiller dan de Brumos inschrijving

brumos_dec._testing
Het team van Brumos zet in 2010 slechts 1 auto in.

Het team van Suntrust Racing beschikt in 2010 over dezelfde bezetting als in het afgelopen seizoen. De Suntrust Ford Racing Dallara zal worden ingeschreven voor de combinatie Lamy/Taylor/Friselle/Angelelli. Het team van Doran Racing schrijft eveneens een Ford Dallara in en ook hier bekende namen. Michael Jourdain en Memo Gidley die we nog uit de Champcarworldseries kennen maakten heel wat kilometers.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet