Sportscars

Sportscars: Teams enthousiast over Pirelli GrandAm test op Daytona

De afgelopen twee dagen maakten verschillende teams tijdens een test ter voorbereiding van de 24 Uur van Daytona kennis met de nieuwe Pirelli “control tyres”. De meeste rijders en teams waren laaiend enthousiast. “Gewoon perfect” verklaarde Suntrust Racing Dallara-coureur Max Angelelli.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s GrandAm

krohn_ford_lola1
De Krohn Ford Dallara


Teams enthousiast over Pirelli banden
Vrijwel alle teams die aan de tweedaagse test op de Daytona International Speedway deelnamen waren laaiend enthousiast over de nieuwe Pirelli-banden voor het seizoen 2010. Teambaas Michael Shank van Michael Shank Racing is ervan overtuigd dat de nieuwe Pirelli-banden een enorme aanwinst voor de teams zijn. Michael Shank: “Hier hebben wij een band waarmee we ’s nachts gewoon een dubbele stint kunnen gaan rijden. Ook in de Sprintwedstrijden zouden deze banden wel eens een enorm voordeel kunnen betekenen. In principe hoeven we alleen nog brandstof bij te vullen.” De Shank Ford Riley;s kwamen de laatste jaren vrij dicht bij de overwinning. In 2006 behaalde het team de pole en in 2008 eindigde men als tweede. “Wij zaten constant bij de kop en waren er heel dicht bij. Maar dat is nu niet voldoende meer” aldus teambaas Michael Shank. Het testwerk bij Michael Shank Racing werd uitgevoerd door NASCAR-coureur A.J. Allmendinger, Oswaldo Negri, John Pew en Mark Patterson.

scott_pruett_bmw_riley
Bij Ganassi is men voorlopig naar een BMW krachtbron overgestapt.


BMW Power voor Ganassi?
Voor het eerst sinds jaren nam het team van Telmex Chip Ganassi/Felix Sabates aan de Decembertests op Daytona deel. Scott Pruett, die dit seizoen geen hattrick kon scoren omdat Juan Pablo Montoya met 0.167 seconden de zege miste, verklaarde dat het team in Daytona aanwezig was om de BMW Motor te evalueren. Pruett: “Als je veranderingen aanbrengt moet je er klaar voor zijn. Als je hier in januari komt heb je weinig tijd want alle rijders moeten zich aan de auto aanpassen en dan ga je racen. Tot nu toe hadden wij weinig problemen.” Pruett verklaarde dat het team van Ganassi begin januari de rijdersbezetting bekend zal maken.

grandam_bmw_m5
Na de BMW M3 is er nog de M6. Ook dit is een bijzonder fraaie BMW.

BMW M6 maakt debuut op Daytona
Het team van Turner Motorsport behaalde in het verleden successen in de GrandAm Tire Sports Car Challenge Grand Sport en Steet Tuner’s (GS en TS) klasses. In 2010 maakt het team de overstap naar de Rolex Series GT-klasse met een gloednieuwe BMW M6. Voor de 24 Uur van Daytona beschikt men over een Dream Team bestaande uit Bill Auberlen, Joey Hand, Boris Said en Paul Dalla Lana. Vooral de eerste drie genoemde rijders hebben veel ervaring met BMW in Amerikaanse langeafstandswedstrijden. De oude generatie M6 nam in 2006 voor het laatst aan de 24 Uur van Daytona deel. Al tijdens de test werden de hoge verwachtingen van de M6 door het team van Turner volledig ingelost. “Wij hebben hier al behoorlijk wat snelheid gevonden en het is natuurlijk fantastisch om erbij te zijn” aldus teambaas Turner.

bmw_m_5-2
Veel afstellingswerkzaamheden bij Turner Motorsport.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet