Diversen

GF2009: Nederlanders hebben het moeilijk in agressieve series

4.jpg

Wat een dag vandaag in op Ghibli Raceway te Sharm El Sheikh in Egypte! Na over het algemeen een goede kwalificatie gisteren van de Nederlanders en Belgen stonden vandaag een van de belangrijkste heats op het programma om een goede uitgangspositie te kunnen verwerven voor de rest van de finals. Het werd een heftige, agressieve dag waarin goede en slechte resultaten zich afwisselde. Er zijn nog kansen, maar team Holland en België moet morgen aan de bak! Alle inns en outs over vandaag;

Tekst en foto's tijdens de Grand Finals: Raymond Lansink (tekst) en Sebas de Reus (foto's/ fotogeplaatst.nl)

NB: Via Twitter deden we vandaag een live verslag van alle verrichtingen vanuit Egypte. Volg ook morgen weer live de Nederlanders en Belgen via deze pagina en bekijk direct geschoten foto’s en filmpjes vanaf het circuit.

Te beginnen met de Junioren. Edward Brand en Edward Jones behielden hun leidende posities en staan er op dit moment het beste voor. Ook de Fin Miika Laiho zit er nog goed bij en wellicht nog iets gaan betekenen. Joel Affolter werd er in de eerste heat afgereden en begon in de achterhoede in zijn volgende serie. Hij moest daarom veel risico nemen om verder naar voren te komen, maar dit resulteerde in 3 seconden tijdstraf op vanwege onjuist formeren. Uiteindelijk werd hij nog 13de in deze race door tijdstraffen van anderen.

7.jpg

Bas de Laat ging erg goed. Hij kwam respectievelijk als elfde en zesde over de streep in zijn series maar reed niet helemaal foutloos. Het zit zo dicht op elkaar op het hoogste niveau van de Rotax Max dat even afwijken van je lijn direct een groot aantal verlies in plaatsen betekent. Kay van Kemenade begon hoopvol aan zijn eerste serie. Hij zat continu in de top 5 maar kreeg later 10 seconden straf vanwege agressief rijgedrag. In zijn tweede serie maakte hij de verloren punten echter weer goed met een derde positie. Er zijn dus nog kansen voor de Junioren rijders Kemenade en De Laat morgen. Joel Affolter heeft nog maar één doel; de finale halen!

3.jpg

De Senioren gingen spectaculair van start, maar verdiende geen schoonheidsprijs. Wat een wedstrijd was de tweede series in deze klasse vandaag! De serie ging van start met Joossens op P3, van Splunteren op P4 en Rietveld op P5. Mike Joossens kwam goed weg maar kwam in aanraking met de polezitter en viel uit. Van Splunteren moest deze aanrijding ontwijken en verloor veel in de openingsfase van de wedstrijd. Rietveld profiteerde daarentegen en schoof door naar de derde positie! Joey van Splunteren kwam buiten de top 10 terecht maar reed geweldig. Hij kwam uiteindelijk als negende over de streep terwijl Rietveld eraf werd getikt en daardoor terug viel naar een – toch – erg nette vierde positie.

1
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet