Diversen

GF2009: Vierde positie voor Kemenade, ook overige Nederlanders presteren goed

1

Vandaag was een belangrijke dag in het warme Egypte. Na drie vrije trainingen moest de afstelling in orde zijn om de kwalificatie te rijden. Een uiterst belangrijk moment, vanuit de achterhoede in de series wordt het namelijk een grote uitdaging om nog vooraan het veld te komen. De Nederlanders gingen over het algemeen goed. Geen grote verassingen, maar ook geen grote tegenslagen, op één rijder na; pechvogel Carl Clairbout.

Tekst en foto's tijdens de Grand Finals: Raymond Lansink (tekst) en Sebas de Reus (foto's/ fotogeplaatst.nl)

Kay van Kemenade behaalde voor Nederland het beste resultaat tijdens de kwalificatie. Niet onverwacht eindigde hij in de Junioren klasse als vierde totaal na een tweede positie in zijn eigen (oneven) groep. Zuiderbuur Vincent Jewell deed het ook niet onverdienstelijk, hij kwam als achtste over de streep. Bas de Laat werd 14de, Joel Affolter werd slechts als 22ste. Een verklaring voor dit tegenvallende resultaat kon hij zelf niet echt geven, er mist gewoon nog wat snelheid op dit moment. Edward Jones greep pole voor Miika Laiho en Edward Brand.

joossens

Joey van Splunteren kende een lastige ochtend. Nog steeds had hij last van een slechte carburateur, maar mocht deze van de organisatie na de eerste training eindelijk wisselen. Van Splunteren had hierdoor veel tijd verloren met het afstellen van de motor maar hij had zijn kart weer op snelheid voor aanvang van de kwalificatie. Een keurige achtste positie was het resultaat, één positie achter Mike Joosens. Ramon van Rietveld lijkt steeds meer snelheid te vinden, hij moest hierbij echter nog even geholpen worden. Ramon had soms meer aandacht voor zijn tijden op de MyChron dan op het rijden van de juiste lijnen, het team loste dit vakkundig op met een stuk ducktape en de boodschap; “gas in trappen en vooruit kijken!”. Het hielp, Rietveld noteerde een nette 11de positie. TKP teameigenaar Ton Vink is tevreden: “Kay is de constante factor en Ramon begint steeds beter te draaien”. Sean Frost greep pole voor Mario Vendla en Tyler Greenbury.

ramon

In de DD2 klasse zijn alle ogen vanuit Nederland gericht op Maik Barten (eigen YouTube kanaal). Hij behaalde in de kwalificatie een goede uitgangspositie voor de serie met een vierde positie. De Belg Christophe Raymakers was hem net te snel af. Ralph Odendaal greep pole position. Jim Ringelberg presteerde nog enigszins teleurstellend, meer dan een 22ste positie zat er vandaag niet in en moet aan de bak tijdens de series. Carl Clairbout moet morgen achteraan beginnen. Bij het uitrijden van de pits spinde er iemand voor hem waarna een andere rijder de achteras van Clairbout krom reed. Danny Brand noteerde een 28ste positie.

clairbout

Twitter

Laatste Tweets
Jim Ringelberg eindigd op 15 en Carl Cleirbout geen tijd. Voor hier is het einde dag. Tot morgen met meer updates.
about 1 minute ago from web
Jim Ringelberg nu de baan op tesamen met Carl Cleirbout. Kijken of deze twee heren nog potten kunnen breken.
about5 minute ago from web
Einde eerste tijdtraining DD2. Maik Barten op 4 en Danny Brand verbeterd naar plek 15 in zijn laatste vliegende ronde.
about 9 minute ago from web
Lees meer

Tijdschema
Live Timing
Video’s KartWorldTV

GF2009: On track action! Nederlanders beginnen belovend
GF2009: Eerste beelden vanuit Sharm El Sheikh
GF2009: Rotax karavaan vertrekt naar Egypte voor WK (preview)

Foto gallery online op Fotogeplaatst.nl

fotogeplaatst_logo

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet