Radical Championship

Radical Cup: Rhesus racing en Radical Sportscars Benelux bundelen krachten

480_radical_rhesus

Rhesus racing, het autosportbedrijf van Andre Kool en Radical Sportscars Benelux, het import bedrijf voor Radical raceauto’s van Jarno Born gaan hun krachten bundelen. Radical Sportscars Benelux wordt een 100% dochter van Rhesus racing, een concept waarin Jarno Born zich technisch inhoudelijk met beide Apeldoornse bedrijven zal gaan bemoeien.

Tekst en foto: PR

Voor Rhesus racing, afgelopen seizoen actief in het Dutch GT4 Championship met twee Aston Martins en in de Dunlop SportMaxx Clio Cup met twee Clio’s, betekent deze stap dat zij zelf niet actief zal deelnemen aan de Radical Cup in Nederland. Dit om mogelijke schijn van belangenverstrengeling te voorkomen. Wel overweegt Rhesus racing de inzet van één of meerdere Radical cup auto’s in de Europese cup.

Radical Sporstcars Benelux krijgt dankzij de aansluiting bij Rhesus de beschikking over uitgebreide hospitalityfaciliteiten voor de Radical teams en rijders.
Op technisch vlak zal Radical Sportscars Benelux niet alleen de onderdelenvoorziening verzorgen, maar ook de teams en rijders met raad en daad ter zijde staan. De technische keuring van de auto’s in de Nederlandse Cup zal in handen zijn van Radical Motorsport Ltd., de Engelse fabrikant, die tijdens de weekenden waarop de cup rijdt haar engineers beschikbaar stelt.

Radical Sportscars Nederland verzorgt sinds 2009 de exclusieve Benelux import van Radical raceauto’s uit Engeland en organiseert daarnaast samen met Circuit Park Zandvoort vanaf 2010 de Radical Cup binnen het Dutch Power Pack.

Rhesus racing bestaat sinds 2003 en ondersteunt diverse klassen in de autosport. Naast raceactiviteiten biedt de organisatie racearrangementen en rijvaardigheidstrainingen voor medewerkers, klanten en partners van bedrijven.

Voor meer informatie:
Rhesus racing / Radical Sportscars Benelux
Andre Kool 06 53125631
Jarno Born 06 24617395
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet