NASCAR

NASCAR: Danica Patrick in geselecteerde Nationwide wedstrijden

De kogel is dan eindelijk door de kerk. Na maandenlange speculatie werd vandaag bekend dat Indycar-rijdster Danica Patrick in geselecteerde Nationwide wedstrijden voor het team van JR Motorsports gaat uitkomen.

Tekst Willem J. Staat
Foto: PR

danica_nascar


Danica Patrick in de Nationwide series
Op 6 februari a.s. maakt Danica haar stockcar debuut in een ARCA-wedstrijd op Daytona. In de Nationwide series zal Danica voor het team van JR Motorsports in geselecteerde wedstrijden uitkomen. Dit team is eigendom van zowel Dale Jr. als Rick Hendrick. Danica Patrick: “Ik dacht dat ik het toch maar eens voor en na het Indycar-seizoen in NASCAR moest gaan proberen We zullen verschillende opties bestuderen. “ verklaarde de Andretti Autosport Indycar rijdster. Danica bevestigde dat het nu in tegenstelling tot enkele jaren geleden voor haar mogelijk is om een zwaar wedstrijdschema af te werken. “Enkele jaren geleden was ik er absoluut niet klaar voor, nu wel. Ik denk dat ik er weinig last van zal hebben. Maar ik zal heel veel moeten leren.”

Dale Earnhardt’s zus Kelley wist Danica uiteindelijk te overtuigen om de stap te maken. Earnhardt Jr verwacht dat zij in de top 15 zal rijden. Earnhardt Jr: “Zij moet eerst aan de auto wennen en dat is niet gemakkelijk” Danica Patrick: “Als ik ooit in de Sprint Cup beland dan moet ik leren hoe ik tegen deze coureurs moet racen en hoe ik hun respect kan verdienen. Ik ben er enthousiast over en het is een mooie gelegenheid om te laten zien wat ik kan.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet