Diversen

GF2009: On track action! Nederlanders beginnen belovend

day2_brand

De eerste trainingen van de Rotax Grand Finals zitten erop. Vandaag testte de Werelds beste Rotax rijders hun materiaal en reden in veel gevallen hun eerste ronden over het circuit. De rijders kregen allen verdeeld in de groepen oneven en even twee trainingsessies, vandaag nog niet-getimed. Vanuit het Nederlandse kamp kregen uw verslaggevers al het een en het ander te horen!

Team Holland is weer overduidelijk aanwezig tijdens de Grand Finals. Qua uitstraling en teamgevoel is Nederland de absolute nummer één en dus ook geliefd bij commentator Ken Walker. Het team straalt vertrouwen en rust uit. In de rust zal hierin de komende dagen wel wat veranderen, maar of we kans maken op een overwinning is één rijders in ieder geval overduidelijk. Op de vraag wie er gaat winnen stelt Joel Affolter kort en krachtig “ik!” (bekijk morgen de video).

day2_holland

Voor de meeste Nederlanders verliep de dag soepel. Kay van Kemenade was snel, kwam erg rustig over en is gebrand op een goed resultaat. Joey van Splunteren kende echter wat tegenslag, hij had problemen met zijn carburateur. De DD2 rijders hebben nog last van teveel grip voor en moeten morgenochtend nog flink aan de bak om de balans in orde te krijgen voor de kwalificatie.

Morgen wordt het écht serieus, na een vrije training staat de kwalificatie op het programma. Hou AUTOSPORT.NL in de gaten voor het laatste nieuws vanaf het circuit. Morgen volgen de eerste video beelden en houden we u continu op de hoogte via Twitter.

Tijdschema
Live Timing
Video’s KartWorldTV


GF2009: Eerste beelden vanuit Sharm El Sheikh

GF2009: Rotax karavaan vertrekt naar Egypte voor WK (preview)

day2_monteurs

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet