Diversen

Div: Autosport Awards 2009

autosport_awards_10
Een groot aantal van de prijswinnaars bij elkaar, inclusief Jenson Button


Gisteren vond voor de 21e keer de jaarlijkse uitreiking van de "Autosport Awards' plaats, traditioneel in het "Grosvenor House" aan Park Lane in Londen. Natuurlijk was Formule 1-wereldkampioen Jenson Button de onbetwiste ster van d avond, maar naast de Brit waren er nog vele andere prominenten uit de autosport. In totaal woonden 1190 gasten het gala bij, allen in "black tie" of avondjurk. Altijd weer een fraaie belevenis, en het moet gezegd dat zelfs de keukenbrigade van het vijfsterrenhotel zichzelf ditmaal had overtroffen: het viergangendiner smaakte een stuk beter dan in voorgaande jaren. Tijdens de after-show-party in het "Hardrock Café" werd het nog erg laat... Uw verslaggever, die al sinds 1996 ook als correspondent voor het organiserende weekblad "Autosport" actief is, behoorde tot het zeer selecte gezelschap van Nederlandse aanwezigen bij de "Autosport Awards". We kwamen op een totaal van vier.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


autosport_awards_1

Sinds 1989 is McLaren verbonden aan de "Young Driver Award", die als een belangrijke onderscheiding voor jong Brits talent geldt. Na eerdere winnaars als David Coulthard, Dario Franchitti, Jenson Button, Gary Paffett, Anthony Davidson, Jamie Green, Paul Di Resta en Oliver Jarvis (nee, Lewis Hamilton won 'm nooit) ging de felbegeerde prijs ditmaal naar de 21-jarige Brits Formule Renault-kampioen Dean Smith. Die krijgt een test in een McLaren-Mercedes Formule 1-auto, levenslang lidmaatschap van de British Racing Drivers' Club, Puma-racekleding voor een jaar, een bedrag van 50.000 Britse Pond en een exclusief TW-Steel-horloge.

autosport_awards_2

Altijd weer een fraai gezicht, zeker wanneer er nog serene rust heerst voordat de gasten arriveren: "The Great Room", de grote banketzaal van het Grosvenor House Hotel.

autosport_awards_8

Al snel vulden de 119 tafels zich.

autosport_awards_4

Tot de Nederlandse aanwezigen behoorde Ho Pin Tung, slechts enkele dagen na zijn Formule 1-test in Jerez, hier met de Duitse F3-rijder Christian Vietoris.

autosport_awards_6

Marijn van Kalmthout was er ook, en liet Jenson Button foto's en correspondentie zien over een gastoptreden dat de Brit ooit met een Formule Ford van Van Kalmthout op Zandvoort deed. Button kon het zich nog goed herinneren.

autosport_awards_7

Marijn van Kalmthout en Jenson Button.

autosport_awards_5

Uw verslaggever met Ed Heuvink, de Europese liaison-officer voor de NASCAR-organisatie.

autosport_awards_3

...en met Ari Vatanen, die ondanks zijn nederlaag tegen Jean Todt in de verkiezing voor het FIA-presidentschap toch nog kan lachen!

De winnaars van de Autosport Awards 2009 op een rij:

British Club Driver:
Sarah Moore
National Racing Driver: Colin Turkington
Rookie of the year: Kris Meeke
Racing car of the year: Brawn BGP001
John Bolster Award: Adrian Newey
Rally Car of the year: Citroën C4 WRC
International Rally Driver: Mikko Hirvonen
Gregor Grant Award: Ferrari
Gregor Grant Award: Ron Dennis
British Competition Driver: Jenson Button
International Racing Driver: Jenson Button
McLaren Autosport BRDC Award: Dean Smith


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet