Diversen

Diversen: Nico Hulkenberg nog altijd erg actief in de karting bij CRG

hulkenberg_1

Het is opvallend hoeveel ex, huidig en toekomstige Formule 1 coureurs actief zijn in de kartsport. Onder andere Sebastian Buemi, Robert Kubica, Nelson Piquet Jr. en Michael Schumacher namen recentelijk deel aan trainingen en wedstrijden. Maar ook Nico Hulkenberg is nog altijd erg actief in de basis van de autosport. Zo testte hij onlangs weer volop op de Italiaanse kartbanen ter voorbereiding op zijn Formule 1 debuut.

Tekst: Ewoud Frielink
Foto's: © CRG


Samen met CRG en Michel Vacirca reed Hulkenberg vele rondjes op het circuit van Lonato in Italië. Hij was daarmee niet de enige, vele toppers uit de autosport blijven op deze manier in de winterperiode fit en scherp door terug te gaan naar waar het voor hun allemaal begon; de karting.

hulkenberg_2

“Nico Hulkenberg testte tussen zijn andere verplichtingen afgelopen periode regelmatig bij ons. Het is bijzonder om te zien hoe gedreven Nico is in de sport en hoe hij overal betrokken wil zijn. Hij sleutelt zelf, verkiest een simpele hotelkamer boven een suite en reist gewoon terug voorin de vrachtwagen van CRG tussen de monteurs naar huis. Kortom, iemand met passie voor de sport die keihard knokt voor het hoogst haalbare en op eigen kracht.” Aldus CRG Holland eigenaar Michel Vacirca tegenover AUTOSPORT.NL”

Vacirca vervolgt: “Dat zoveel rijders uit de Formule 1 en andere hoge autosport klassen actief zijn én blijven in de kartsport geeft maar weer eens aan hoe belangrijk deze basis is. Afgelopen periode was het een drukte van jewelste op de Italiaanse circuits met coureurs uit het hoogste niveau van de sport. Dat is goed en mooi om te zien.”

hulkenberg_3

Afgelopen vrijdag testte Nico Hulkenberg weer bij Williams waar hij komend seizoen zijn debuut maakt naast de zeer ervaren Ruben Barichello. “Nico was tevreden over de test, hij was duidelijk met een wat andere visie op de baan dan de rest. Hij reed met veel brandstof en werkte een echt programma af om zich voor te bereiden op komend seizoen. In januari zal hij bij CRG nog een aantal keren in de kart stappen, dan beginnen in februari de officiële tests weer maar mocht zijn agenda het toelaten dan is de karting weer het eerste waar zijn aandacht naar toe gaat.”

hulkenberg_4

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet