Diversen

Div: Kimi Raikkonen bevestigd door rallyteam Citroën

kimi_2010

Als raceteams iets in hoge mate ontkennen, dan weet je vrijwel zeker dat het tóch waar is. Deze onlogische logica gaat ook weer eens op bij Kimi Raikkonen en de rallyrenstal van Citroën. "Nee hoor, Kimi en wij hebben geen deal voor 2010’’, beweerde het Franse merk eerder deze week. En ja hoor, inmiddels heeft Kimi tóch zijn krabbel gezet en gaat de Fin tijdens zijn Formule 1-sabbatical lekker crossen in het WK rally.

Tekst: Marc Kok

Kimi Raikkonen, die in 2007 de wereldtitel Formule 1 won met Ferrari, komt te rijden bij Citroen Junior Team. Ook Sebastien Oger racet daar. Raikkonen wordt ondersteund door Red Bull, hetgeen de speculaties aanwakkert dat Raikkonen in 2011 zo maar een F1-rentree bij Red Bull zou kunnen maken. Hij zou daar dan de plaats kunnen gaan innemen van Mark Webber, wiens contract tegen die tijd is afgelopen.

‘Altijd al willen doen’
Kimi Raikkonen heeft reeds wat rally-ervaring. Hij racete dit jaar mee tijdens de Finse rally van de WK-cyclus. "Ik heb altijd al eens aan het WRC willen meedoen’’, aldus de Finse topcoureur, die komend jaar 12 van de 13 WK-rally’s gaat meedoen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet