Supercar Challenge

DSC: Seizoensopener Dutch Supercar Challenge 2010 op Silverstone

480_dsc_kwal

Het seizoen mag dan pas een maand achter de rug zijn, de voorbereidingen voor 2010 zijn inmiddels in volle gang. Na veel puzzelen heeft de Dutch Supercar Challenge zijn kalender voor 2010 rond, met daarop veel fraaie evenementen. Zo is de seizoensopener op het Engelse F1-circuit van Silverstone.

Tekst: PR
Foto's: Fast Company

Veel gecombineerde evenementen
In totaal staan er negen evenementen op de kalender van de Dutch Supercar Challenge. Dit betekent dat de verschillende divisies van de DSC bijna elk weekend gezamenlijk aanwezig zijn. Uitzonderingen hierop zijn het evenement op de Nürburgring en het raceweekend tijdens de Masters op Zandvoort. Op de Nürburgring komen alleen de GT- en Supersport I-divisie in actie terwijl tijdens de Masters alleen de Supersport II- en Sport-divisie in actie komen. Het is overigens de enige keer dat de Dutch Supercar Challenge in 2010 Zandvoort aandoet.

2_berry

Samenwerking met Superleague Formula
Opvallend op de kalender is de openingsrace op het Engelse circuit van Silverstone. Deze is samen met de Superleague Formula, die in datzelfde weekend zijn kickoff van het nieuwe seizoen beleeft. In 2009 reed de DSC ook al samen met de Superleague Formula tijdens de Zolder Superleague. “Die samenwerking is ons goed bevallen”, aldus Dick van Elk, organisator van de Dutch Supercar Challenge en tevens van de Zolder Superleague. “Ook in 2010 organiseren we de Superleague Formula op circuit Zolder, ditmaal in het weekend van 18 juli. Daarnaast hebben we gekeken of we vaker samen konden rijden met de Superleague Formula. Dit heeft erin geresulteerd dat de DSC ook tijdens de openingsrace van de Superleague Formula op het Engelse circuit van Silverstone terecht kon.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet