Diversen

GF2009: Rotax karavaan vertrekt naar Egypte voor WK (preview)

prev_1

Het is weer zover, van 9 tot 12 december vindt Werelds grootse Rotax Max evenement plaats op het Ghibli Raceway te Sharm El Sheikh in Egypte. 216 rijders uit 55 landen hebben zich via Nationale- en Europese kampioenschappen gekwalificeerd voor de 10de Rotax Grand Finals. Met het motto “Walk like an Egyptian, drive like a champion” zullen de Wereldtoppers uit de Rotax klasse een poging doen hun titel te behouden of juist aan te vallen. Net als vorig jaar zal AUTOSPORT.nl weer vanaf locatie verslag doen van de sterke delegatie Nederlandse- en Belgische rijders. Raymond Lansink (tekst) en Sebas de Reus/ Fotogeplaatst.nl (foto’s) zullen u dagelijkse updates bezorgen. Dit jaar niet alleen via tekst en foto’s via deze website, maar tevens maken we gebruik van de ‘nieuwe media’ via een Twitter pagina waarmee we u direct vanaf het circuit kunnen voorzien van de laatste nieuwtjes.

UPDATES
GF2009: Eerste beelden vanuit Sharm El Sheikh
GF2009: Rotax karavaan vertrekt naar Egypte voor WK (preview)

Tekst: Ewoud Frielink
Foto’s: Sebas de Reus (Fotogeplaatst.nl)


basdelaat

Junioren (Maranello)
Een drietal jonge Nederlandse talenten komen uit tijdens de Grand Finals te Egypte in de Junioren klasse. Joel Affolter en Bas te Laat zullen hun debuut maken in het Wereldkampioenschap, Kay van Kemenade weet inmiddels wat hem te wachten staat en zal gebrand zijn op een goed resultaat. Vorig jaar reed van Kemenade uitzinnig op het Italiaanse La Conca en verraste door ijzersterk naar voren te rijden in de pre-final naar de kop ven het veld. Een tik van een concurrent gooide echter roet in het eten en van Kemenade zag een podium positie aan zich voorbij gaan.

Vincent Jewell gaf tevens zijn visite kaartje af vorig jaar. De onwijs snelle Belg was regelmatig vooraan de vinden tijdens de series maar kreeg te maken met crashes en ongelukkige pech. De coureur Tristan Viidas uit Estland – succesvol in Nederlandse en Belgische kampioenschappen – wist zich via de BNL Karting Series te klasseren. Wie neemt de titel van huidig Wereld Kampioen Facundo Chapur over? Europees Kampioen en Strawberry Racing coureur Josh Webster geldt als een van de favorieten, maar ook Edward Brand, Mattew Parry, Aavo Talvar en onze eigen Kay van Kemenade staan hoog in de lijst van kanshebbers.

kayvankemenade

Deelnemers JUNIOREN Nederland en België
Joel Affolter
Bas de Laat
Kay van Kemenade
Vincent Jewell (BEL)
Volledige entrylist-junioren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet