Dutch GT4

Dutch GT4: Gentlemen Cup maakt plaats voor Legend Cup

480_actie_dutch_2_8260

Terwijl het debuutseizoen van het Dutch GT4 Championship maar nog maar net ten einde is, zijn de voorbereidingen voor volgend jaar al in volle gang. Naast een kleine wijziging in het raceschema, wordt er gewerkt aan de oprichting van de ‘Legend Cup’ en is de voorlopige kalender voor komend seizoen al bekend.

Tekst: PR
Foto: Chris Schotanus

Legend Cup
Vanaf komend seizoen wordt er naast het algemene kampioenschap van het Dutch GT4 ook gestreden om de zogehete ‘Legend Cup’, waarvan de topdrie van iedere race na afloop in de podiumceremonie wordt gehuldigd. Iedere deelnemer boven de 45 jaar wordt als ‘legend’ bestempeld en ingedeeld in deze klasse. Maar ook rijders van 45 jaar of jonger kunnen het verzoek indienen om in de subdivisie uit te komen. Ter illustratie: als de ‘Legend Cup’ afgelopen seizoen al ingevoerd was, zou Paul van Splunteren de GT4-Legend geworden zijn, gevolgd door Allard Kalff en Pim van Riet. De ‘Gentleman Cup’ zal vanaf volgend jaar verdwijnen.

GT4 schema
Het weekendschema van het Dutch GT4 is komend seizoen iets gewijzigd. De kwalificaties zullen vanaf heden, naar Europees voorbeeld, kort achter elkaar gehouden worden. Na de eerste sessie van twintig minuten volgt een pauze van tien minuten, waarna direct de tweede kwalificatie (eveneens twintig minuten) van start gaat. Het raceschema blijft onveranderd.

Kalender
Naast de races binnen de Nederlandse grenzen op Circuit Park Zandvoort en TT Circuit Assen, staat er ook een weekend in het buitenland op de kalender van 2010. Het Dutch GT4 zal samen met de Europese GT4 Cup op 4 en 5 september op de Nürburgring in het voorprogramma van het FIA GT Championship rijden. De verwachting is dat het Dutch GT4 ook een tweede weekend in het buitenland in actie zal komen.

De voorlopige kalender van 2010 ziet er als volgt uit:
5 april 2010 Paasraces Circuit Park Zandvoort
n.n.b. n.n.b. n.n.b.
24 mei 2010 Pinksterraces Circuit Park Zandvoort
4 juli 2010 DPP Assen TT Circuit Assen
29 augustus 2010 FIA GT Nürburgring (D)
19 september 2010 Trophy of the dunes Circuit Park Zandvoort
10 oktober 2010 Finaleraces Circuit Park Zandvoort
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet