Formula Regional European

Eurocup Formule Renault 2.0: Looijenstein zeer snel tijdens test Formule Renault

looijenstein1

22 november, Varano, Italië. - De Wassenaarse topkarter, Sam Looijenstein heeft het afgelopen weekend een zeer succesvolle test in een Formule Renault 2.0 afgerond voor het gerenommeerde race team, CO2 Motorsport uit Bergamo, Italië. Als vervolg op de enorme progressie die Looijenstein dit jaar in het karten heeft geboekt werd besloten een test te doen en kennis te maken met de Formule Renault. Ondanks de jonge leeftijd van Looijenstein, 15 jaar, was er volop vertrouwen in zijn talent.

Tekst & foto’s: PR

Op het Autodromo Riccardo Paletti in Varano net onder Parma nam Looijenstein voor de eerste keer plaats in een Formule Renault 2.0 die speciaal voor de gelegenheid in de kleuren van Sam’s Italiaanse kartteam was gespoten. Nadat een stoeltje was aangemeten en uitleg gegeven over alle technische zaken en bijzonderheden rondom de auto kon Looijenstein eindelijk het circuit op. Na een paar voorzichtige rondjes, om de auto en het circuit te leren kennen, begon Looijenstein al snel in zijn ritme te komen.

looijenstein2

Het team keek met positieve verbazing toe hoe snel Looijenstein vertrouwen kreeg in de auto en steeds snellere rondetijden liet klokken. Hoewel het in eerste instantie niet ging om snelle tijden maar om de auto te leren kennen en te leren rijden in de Formule Renault. Kwamen als snel de stopwatches te voorschijn en werd de kennismaking met de Formule Renault klasse ineens een serieuze aangelegenheid en test.

Ondanks een chassis uit 2006, oude banden en een vochtig, mistig en slecht circuit klokte Looijenstein tijden die slechts 2 seconden langzamer waren dan de toptijden gereden in optimale condities en met het nieuwste materiaal. De monteurs en de leiding van CO2 Motorsport waren meer dan tevreden en zeer verrast. Zij hadden zelden zo’n jonge rijder meegemaakt die de Formule wagen zo snel aanvoelde en onder controle had. Dat er na deze test een vervolg zou komen was niet een vraag maar meer wanneer.

Op de vraag: “Sam wat vind je leuker karten of race in een Formule Renault?” kregen wij eigenlijk alleen maar een grijns, ging het vizier van zijn helm dicht een reed Looijenstein vol gas het circuit weer op. U begrijpt natuurlijk dat dit wordt vervolgd…

looijenstein3
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet