Formule 1

Formule 1: Nico Rosberg naar Mercedes GP

nico_rosberg_helm

Voor het eerst in zijn F1-carrière zal de 24-jarige Nico Rosberg komend seizoen de beschikking hebben over een topauto. Na jarenlang goed presteren met beperkte middelen kan de zoon van voormalig F1-kampioen Keke eindelijk ook een gooi naar de titel gaan doen. Tenminste, wanneer Mercedes erin slaagt om de ‘Brawn’ ook komend seizoen goed te ontwikkelen.

Tekst: Marco Antheunisse, foto: Archief Fast Company

In de wandelgangen werden Mercedes GP en Rosberg al aan elkaar gekoppeld, vandaag is dit door beide partijen bevestigd. Na vier jaar Williams met regelmatig goede prestaties moet komend seizoen bij Mercedes GP het oogsten kunnen beginnen.

Ross Brawn is blij met de komst van Rosberg: “Nico is een groot talent met al vier jaar ervaring in Formule 1. Daarmee kan hij voor ons team direct waardevol zijn. Ik heb persoonlijk nog samengewerkt met zijn vader en het is geweldig om te zien dat Nico in zijn voetsporen treedt. Afgelopen seizoen was een erg goed jaar voor Nico, we hopen dat hij zich zo verder ontwikkelt.”

Voor Mercedes-Benz is de komst van Rosberg een wens die in vervulling is gegaan. Norbert Haug volgt Rosberg al enige tijd: “Ik heb Nico samen met Lewis Hamilton zien karten en later ook samen in de Formule 3 zien racen. We zijn heel erg trots dat hij nu voor ons gaat racen. Nico en Mercedes hebben allebei grote verwachtingen en we denken samen ver te kunnen komen om die uit te laten komen. Ik kijk er erg naar uit om met Nico samen te werken.”

Ook Nico Rosberg is erg blij met de overeenkomst: “Ik ben erg trots dat Mercedes mij heeft uitgekozen om onderdeel te zijn van hun plannen in de Formule 1. Ik kijk ook erg uit naar de samenwerking met Ross Brawn, van mij mag het testwerk voor het nieuwe seizoen morgen al beginnen.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet