NASCAR

NASCAR: Vier achtereenvolgende NASCAR Sprint Cup titels voor Jimmie Johnson


homestead_race_2
De gloednieuwe Ford Fusion diende als safetycar. Direct daarachter Juan Pablo Montoya, die voor behoorlijk wat opschudding zorgde.

Tony Stewart en Montoya leggen smet op wedstrijd
Een confrontatie tussen Tony Stewart en Juan Pablo Montoya legde een behoorlijke smet op de wedstrijd in Homestead. In de 117e ronde kwam het tot een eerste confrontatie tussen beide kemphanen. Montoya toucheerde de achterkant van Stewart’s Chevrolet. Stewart reageerde direct en schuurde tegen de zijkant van Montoya’s bolide aan. 43 ronden later reed Montoya weer bij Stewart binnen. Voor de NASCAR officials was de maat vol en werd hij voor 2 ronden aan de kant gezet. Het maakte weinig uit, want Montoya had wegens opgelopen schades toch al een achterstand van 32 ronden en eindigde als 38e. Wat beide bezielde is onduidelijk, maar ze verspeelden hun kansen om in de top te eindigen. Een woordvoerder van Stewart Haas Racing: “Tony was gefrustreerd.” Brian Pattie van Earnhardt Ganassi Racing: “Dit zagen we niet aankomen Het was alleen duidelijk dat Montoya geen loopje met zich laat nemen.”

Volkswagen niet in NASCAR?
In tegenstelling tot eerdere berichten die door de Associated Press werden verspreid zou Volkswagen geen belangstelling voor NASCAR hebben. Wel zouden er programma’s in de GrandAm Series overwogen worden. “Maar dat kan ook met Audi of Lamborghini zijn” aldus Hans J. Stuck.

edsel_ford_richard_petty_homestead
Edsel Ford II en de man die door velen nog steeds als de King of NASCAR gezien wordt, Richard Petty.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet