V8 Supercars

V8 Supercars: Triple Eight Team Vodafone domineert in Perth


ford_dunlop_perth
De Australische Dunlops voor de V8 Supercars.

Davison spint
De tweede wedstrijd op Barbagallo leverde een zege voor Craig Lowndes op. Veteraan Lowndes maakte in de eerste wedstrijdhelft handig gebruik van een safetycarsituatie door naar weinig gebruikte Dunlop Sprint banden te wisselen. De Triple Eight Vodafone Ford Falcon-coureur maakte door deze tactiek maar liefst negen plaatsen goed en pakte de tweede zege voor Triple Eight. Steven Johnson volgde eveneens dezelfde strategie en reed vanaf een 17e plek naar de tweede plaats algemeen. Garth Tander en Jamie Whincup eindigden respectievelijk als derde en vierde. Zowel Tander als Whincup reden in de tweede wedstrijdhelft op standard Dunlop 'control tyres'.

Voor Will Davison eindigde de tweede wedstrijd in een drama. De Toll HRT-coureur spinde op olie bij de ingang van de pits en ging met slechts 40 km/u de bandenstapels in. De Holden liep zoveel schade op dat Davison twee ronden later definitief moest opgeven en zijn titelaspiraties voor 2009 kon begraven.

Will Davison: “Op een dergelijk incident kun je je niet voorbereiden. Jamie Whincup heeft het dit seizoen goed gedaan. Ik wilde niets cadeau geven. Ik geloof niet dat ik nu nog naar Sydney kan gaan met de titel in mijn achterhoofd. Ik wil alleen het seizoen goed afsluiten.”

In principe gaat de strijd nu eigenlijk nog maar tussen Will Davison en Garth Tander om de tweede plaats in het kampioenschap. Tander eindigde in Perth als derde.
Garth Tander: “Het zou mooi geweest zijn indien wij vandaag gewonnen hadden. Wij begonnen vandaag met de zachte banden en reden er zolang mogelijk mee. Ik heb met David Reynolds gesproken die gisteren een fantastische wedstrijd reed, maar niet het verdiende resultaat haalde. Uit dit gesprek met Reynolds stak ik veel op. Alleen een safetycar kwam voor mij te vroeg op de baan, waardoor ik iets terugviel. Met de standaard Dunlopband kon ik een paar concurrenten inhalen en naar het podium rijden.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet