V8 Supercars

V8 Supercars: Triple Eight Team Vodafone domineert in Perth

Het Triple Eight Team Vodafone domineerde in beide races op Barbagallo Raceway in Perth. Geen problemen voor Vodafone in Australië dus. Jamie Whincup won de eerste wedstrijd afgelopen weekend, terwijl zijn teamgenoot Craig Lowndes de tweede race op zondag op zijn naam schreef. In die tweede wedstrijd eindigde Whincup als vierde. In principe kan Whincup de titel nauwelijks meer ontgaan. Alleen Toll Holden-coureur Will Davison vormt voor de laatste wedstrijd op Homebush nog een theoretische bedreiging.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: FPR

jamie_whincup_perth
Jamie Whincup zegevierde in de eerste race in Perth. De titel kan hem nauwelijks meer ontgaan.

Goed weekend voor Triple Eight Team Vodafone
Met twee zeges in Perth behaalde het Triple Eight Team Vodafone de maximale score in Perth. Jamie Whincup won de eerste wedstrijd afgelopen zaterdag en eindigde in de tweede race als vierde. Teamgenoot Craig Lowndes won de tweede wedstrijd. Bij de eerste wedstrijd maakte Whincup optimaal gebruik van zijn Dunlop Sprintbanden. Net voor de eerste wedstrijdhelft kwam Whincup voor zijn eerste bandenstop binnen waarna hij een kleine voorsprong op zijn tegenstanders kon opbouwen. Todd Kelly volgde een identieke strategie, evenals Holden coming man David Reynolds. Helaas werd Reynolds kort voor het einde van de race slachtoffer van een klapband en viel naar de 28e plek terug.

Mark Winterbottom en James Courtney eindigden met hun Ford Falcons respectievelijk als derde en vierde, gevolgd door Toll HRT-coureur Will Davison. De Toll Holden-coureur maakte achteraf gezien een strategische fout.
Will Davison: “Het was een teleurstellend resultaat. Ik had met de zachte compound gewoon het podium kunnen behalen. Maar we besloten om te vroeg binnen te komen en de banden voor zondag te bewaren. Whincup en Kelly hebben hun softe setjes gewoon opgereden. Ik had niet verwacht op de vijfde plek te eindigen, maar ik liep een 'flat spot' op, waardoor positieverbetering niet meer mogelijk was.”

wedstrijdgedrang_perth
Gedrang in Perth.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet