Diversen

Internationaal: Bas Lammers wint SKUSA Super Nationals te Las Vegas!!

Op het tijdelijke circuit in Las Vegas tussen het Rio All-Suites Hotel en Casino heeft Bas Lammers na een perfect weekend op een geweldige wijze de SKUSA Super Nationals XIII gewonnen. Tijdens dit grootse evenement met 400 rijders in diverse klassen aan de start versloeg Lammers niet alleen zijn teamgenoten Norman Nato, Jeremy Iglesias, Wereldkampioen Kozlinski en viervoudig Wereldkampioen Marco Ardigo, maar ook was de Intrepid fabriekscoureur Michael Schumacher, Sebastian Buemi en Nelson Piquet Jr. te snel af.

Tussen de wereldtoppers had Lammers een constant weekend waarin hij na pole position en drie tweede plaatsen tijdens de series de eerste plaats voor de finales zeker stelde. Hij had zijn rappe teamgenoot Jeremy Iglesias naast zich, maar slaagde erin de leiding na de start te behouden. Norman Nato nam de tweede plek van Iglesias over op het moment dat Michael Schumacher terug viel naar een 12de positie. De Belg Jonathan Thonon klom op naar een zevende positie, gestart van P10.
Jonathan Thonon kwam in aanraking met Jermeny Iglesias en viel uit, Iglesias kon door en stelde de derde positie veilig. Een treurig einde voor de ervaren Belg die vanaf een tiende startpositie goed op weg was. Ondertussen kwam Schumacher terug tot een 10de positie met vlak achter zich Nelson Piquet Jr. In de slotfase van de wedstrijd wist Schumacher nog één positie goed te maken ten koste van Ron White wie Schumacher lange tijd achter zich wist te houden. Piquet Jr. reageerde snel en ging ook voorbij aan White.

Bas Lammers won vervolgens op een comfortabele 1,3 seconden voor teamgenoten Norman Nato en Jermeny Igleasias. Lammers verklaarde op het podium het volgende “We hadden een perfect weekend, vanaf het begin ging alles goed. Het team heeft geweldig werk geleverd waarvoor ik ze wil bedanken.” Bas Lammer won tevens 10.000 dollar.
,
Bekijk de uitslagen op Mylaps.com
Foto's


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet