Sportscars

Sportscars: LMP2 Lola’s domineren 6 Uur Vallelunga. Valentino Rossi maakt indruk.

De 6 Uur van Vallelunga is de jaarlijkse afsluiter van het Italiaanse autosportseizoen. Deze Italiaanse langeafstandsklassieker staat al sinds 1973 op de autosportkalender. In het verleden zegevierden de fabrieks- Porsches en Matra’s. Tegenwoordig is dit een open wedstrijd voor diverse Sportscar en GT-klasses Voor deze Italiaanse langeafstandsklassieker waren er 28 inschrijvingen. MotoGP wereldkampioen Valentino Rossi maakte in een Ferrari F430 GT behoorlijk wat indruk.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s “Fotoforchini”.

rossi_2vallelunga_2
Ook op vier wielen zorgde Valentino Rossi in Vallelunga voor spektakel.

Racing Box LMP2 Lola’s domineren 6 Uur Vallelunga
De beide Racing Box LMP2 Lola’s van de combinaties Francioni- Biagi-Piscopo en Fernando Geri-Ciacomo Piccini-Andrea Piccini domineerden de wedstrijd op Vallelunga volledig. Vanwege natte en mistige weersomstandigheden werd er onder safetycar gestart. In de negende ronde nam de LMP2 Lola Judd van Francioni de kop en zou die eigenlijk niet meer afstaan.
winnende_lmp2_racing_box_lola
De Racing Box LMP2 Lola Judds waren dominant in Vallelunga.

De tweede LMP2 Racing Box Lola Judd wordt in het tweede wedstrijd uur het slachtoffer van een beschadigde wielophanging en met de grootste moeite wist Andrea Piccini de pits te bereiken. Herstel vergde nogal wat tijd en de tweede Racing Box LMP2 Lola Judd eindigde uiteindelijk als tweede op 8 ronden achterstand.

lucchini_cn4_chassis
Het fraaie Italiaanse Lucchini CN4-chassis dat als derde eindigde.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet