GT

Dutch GT4: Nicky Pastorelli met Scuderia Corse in zes uurs race Vallelunga

480_maserati_1173

Scuderia Corse, het nieuwste raceteam van Nederland, zal aanstaande zondag met de nieuwe Maserati GranTurismo GT4 meerijden in de zes uur durende race (6 Ore di Vallelunga) in het Italiaanse Vallelunga.

Tekst: PR
Foto: Fast Company

Scuderia Corse is het team van de Nederlander Peter Wijtvliet. Het eerste raceweekend waarin Scuderia Corse meereed, waren de Formido Finaleraces op Zandvoort (zie foto). Race 1 leverde voor coureur Nicky Pastorelli een prachtige 4de plaats op, race 2 voor Meindert van Buuren een 14de. In de 50 minuten durende hoofdrace startte het team vanaf de 18de plek en eindigde na een fantastisch stint van Pastorelli op de 9de plaats.

Twee Maserati’s
Het team gaat in 2010 meerijden in het Nederlandse FIA GT4 kampioenschap met twee Maserati GT’s. Nicky Pastorelli is één van de vaste coureurs van het team en rijdt in Vallelunga samen met de Italiaanse coureur Andrea Bertonlini. De zes uur durende Italiaanse race in Vallelunga is voor het team dit jaar de laatste mogelijkheid om de Maserati in race omstandigheden te kunnen testen. Nicky Pastorelli heeft in zijn carrière een schat aan ervaring opgedaan in onder andere Formula Renault 2000, beleefde één van zijn hoogtepunten in 2004 toen hij Europees kampioen in de F3000 werd, was de officiële testrijder van het F1 Jordan/Midland Grand Prix team en reed de afgelopen drie jaar in het American Le Mans kampioenschap.

Ontwikkeling
Andrea Bertolini rijdt sinds 2004 in een Maserati MC 12. Eerst voor JMB Racing en sinds 2006 voor het Vitaphone Racing team in het FIA GT kampioenschap. Hij begon al jong met racen, werd op zijn 19de de jongste testcoureur ooit voor Ferrari en is vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Maserati MC 12. Teameigenaar Wijtvliet: "Als we volgend jaar podiumplaatsen willen halen, zullen we heel veel moeten testen en daarom doen we mee aan deze zes uurs race.’’ Nicky Pastorelli: "Dit weekend gebruiken we om de auto onder redelijk, voor een GT4 auto, extreme omstandigheden te testen. We gaan dus niet echt voor resultaat maar gebruiken alle opgedane informatie voor volgend jaar.’’

Programma 6 Ore di Vallelunga:
Zaterdag 21 november:
Vrije training van 9.00 tot 10.00 en van 11.00 tot 12.00 uur.
Kwalificatie van 14.00 tot 15.00 uur.

Zondag 22 november:
Race van 09.30 tot 15.30 uur.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet