Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: ‘Michael Schumacher in beeld als coureur bij Mercedes GP’

Schumacher_Pele_6031

Wat? Gaat Michael Schumacher in 2010 wellicht toch weer racen? En dan nota bene bij één van Ferrari’s grote rivalen, Mercedes GP? Sabine Kehm, de woordvoerster van ‘Schumi’, sluit het niet uit. "Zeg nooit nooit in de Formule 1’’, aldus de pr-dame.

Tekst: Marc Kok

Michael Schumacher is al sinds 1996 verbonden aan Ferrari. Als actieve coureur verzamelde hij de ene na de andere wereldtitel. De Duitser stopte als rijder in 2006 (zie foto met voetballegende Pele). Nadat hij zijn racehelm aan de wilgen had gehangen, bleef de zevenvoudige F1-kampioen aan de Scuderia verbonden als adviseur van het Formule 1-team. Die laatste rol zou hij in de toekomst niet meer hebben, aangezien hij zich bij het Italiaanse concern meer op de ontwikkeling van de wegauto’s zou moeten richten.

Duitse toer
Volgens Autocar zou Schumacher nu ineens in beeld zijn als rijder voor Mercedes GP. Sinds Mercedes-Benz eerder deze week Brawn GP heeft overgenomen, gaat de renstal op de Duitse toer. Nico Rosberg en Nick Heidfeld worden in de wandelgangen reeds genoemd als mogelijke coureurs voor het seizoen 2010. Maar ja, Schumi is ook een Duitser. En eentje met heel veel (meer) publiciteitswaarde.

‘Wellicht grote verrassing’
Mercedes Motorsport-baas Norbert Haug zegt: "Natuurlijk wil iedereen nu weten met wie we volgend jaar gaan racen bij Mercedes GP. Ik hoop dat we dat ergens de komende weken bekend kunnen maken. Ik beloof je dat er wellicht een paar grote verrassingen bijzitten.’’ Sabine Kehm, de woordvoerster van Schumi, vult aan: "Ik denk dat het op dit moment onwaarschijnlijk is dat Michael voor Mercedes GP gaat racen.’’ Maar Kehm komt vervolgens wel met een zeer interessante aanvulling. "Hoewel je nooit nooit kunt zeggen in de sport van Formule 1.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet