Formule 1

Formule 1: McLaren bevestigt komst Jenson Button

button_champagne

De wereldkampioen Formule 1 rijdt komend jaar definitief niet voor zijn oude stal van Ross Brawn. Jenson Button racet in 2010 voor McLaren, zo bevestigt het Britse team vandaag. "Ik keek als kleine jongen al op naar alle vermaarde coureurs die bij McLaren reden en hebben gereden. Dit is een team met een enorme historie. Het is geweldig dat ik daar nu deel van mag gaan uitmaken'', aldus Button over McLaren.

Tekst: Marc Kok

Vorige week werd de F1-kampioen van 2009 al gespot in de fabriek van McLaren. Dat was een duidelijk signaal dat de onderhandelingen over contractverlenging tussen Button en zijn kampioensteam Brawn GP moeizaam verliepen. Button liet duidelijk merken dat hij onder meer het geboden salaris te laag vond. De 29-jarige rijder kwam in 2003 bij Brawn GP, dat destijds nog BAR heette en later overging in Honda. Na zeven seizoenen stapt hij dus over naar een andere renstal.

Britse line-up McLaren
Brawn GP, dat sinds deze week in Duitse handen is en Mercedes GP heet, is een meer Duitse weg ingeslagen. De Duitsers Nico Rosberg en Nick Heidfeld worden waarschijnlijk de coureurs voor 2010. De Brit Button verhuist nu naar het Britse McLaren, waar hij een team gaat vormen met zijn landgenoot en voorganger als F1-wereldkampioen, Lewis Hamilton. Dit betekent dat Heikki Kovalainen buiten de McLaren-boot valt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet