Formule 2

GP2 Series: Giedo van der Garde wil kampioen worden met Barwa Addax

giedo_test_oktober2009

Giedo van der Garde komt ook komend seizoen uit in de GP2. De Nederlander zal dat echter wel bij een ander team gaan doen. De 24-jarige coureur verkast naar de sterke formatie van Barwa Addax, zo maakt De Telegraaf vandaag bekend.

Tekst: Marc Kok
Foto: PR

Giedo van der Garde kende een wisselend GP2-seizoen dit jaar. Na een weinig indrukwekkend begin, finishte Giedo van der Garde ‘giga’ goed. Mede dankzij drie zeges aan het slot van het seizoen kwam de iSport-piloot in beeld bij Barwa Addax. Dat team nodigde Van der Garde uit voor een test die begin oktober is verreden. Die oefensessie (zie foto) verliep uitstekend. De Nederlander was op het circuit van Jerez de snelste rijder van het complete testveld.

Lezen en schrijven
"Het ging allemaal heel erg goed en het team was ook dik tevreden met mijn tijden en mijn feedback’’, zei Van der Garde destijds na de Jerez-test. "De auto van Barwa Addax is zeer goed en ik kon er bijna direct mee lezen en schrijven. De wagen past heel goed bij mijn rijstijl. Ik ben heel tevreden.''

Titel is het doel
Barwa Addax (de renstal waar o.a. Romain Grosjean succes boekte) en Van der Garde hebben elkaar nu gevonden voor het seizoen 2010. De coureur is ambitieus. Hij wil kampioen worden. Bij Barwa Addax denkt hij het juiste pakket te hebben gevonden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet