NASCAR

NASCAR: Jimmie Johnson heeft 'Chase naar de Cup' weer onder controle

Na een dramatische wedstrijd op de Texas Motor Speedway vorige week heeft Jimmie Johnson gisteren in Phoenix orde op zaken gesteld. Met een klinkende overwinning lijkt de Hendrick Motorsports-coureur weer orde op zaken te hebben gesteld.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR, Toyota

johnson_pr_2

Jimmie Johnson stelde in Phoenix orde op zaken maar blijft realistisch.

Johnson heeft Chase opnieuw onder controle
Jimmie Johnson sloeg na zijn tegenslag in Texas vorige week op de Phoenix International Raceway keihard terug. De Hendrick Motorsports-coureur pakte zijn zevende overwinning en het maximaal te behalen punten tijdens een NASCAR-weekend. Tevens was het zijn 47e Sprint Cup overwinning. Van de 312 ronden tellende wedstrijd reed de HMS-coureur er maar liefst 238 op kop. Alleen teamgenoot Mark Martin kan Johnson volgende week nog van de titel afhouden. Johnson leidt de Chase naar de Cup met een verschil van 108 punten. Indien Johnson volgende week in Miami Homestead als 25e of hoger eindigt dan zal hij de NASCAR-titel voor de vierde maal prolongeren. En dat zal dan een nieuw record betekenen.

Johnson zelf wil er nog niet aan denken en blijft er, in tegenstelling tot de media, vrij nuchter onder. Johnson: “Net zoals in Texas vorige week kan er in Miami Homestead ook van alles misgaan.”
Mark Martin die in Phoenix als vierde eindigde heeft de hoop nog niet opgegeven. Martin: “Voor Homestead zullen wij de wedstrijd op dezelfde wijze benaderen want ook voelen wij de hete adem van Jeff Gordon achter ons. In het verleden ben ik verslagen door Jeff Gordon, Tony Stewart en Dale Earnhardt Sr. Maar als dat door Jimmie Johnson is, dan heb ik daar weinig moeite mee.”

Jimmie Johnson: “In het begin van de wedstrijd was de auto enigszins 'loose' en reden we in tweede en derde positie. Na de bandenstops leefde de auto helemaal op. Tijdens de stops brachten we wat veranderingen aan. Die werkten perfect en ik kon een mooie voorsprong opbouwen. Ik kon mij door het verkeer heen werken. Dat ging niet gemakkelijk maar beter dan bij de anderen."

trulli_mwr
Jarno Trulli was tijdens zijn eerste bezoek aan NASCAR behoorlijk onder de indruk.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet