Belcar

Div: DSMEC: Veel Nederlands succes in 10 Uur van Zolder. Speedlover Porsches domineren.


kelly_jamers
Drama voor Kelly Jamers. Haar Porsche vat vlam bij het uitkomen van de Jacky Ickx-bocht.


Spectaculaire eerste helft
Vooral de eerste wedstrijdhelft kende een vrij spectaculair verloop doordat het verschil tussen de eerste vier koplopers minder dan vier seconden bedroeg. Na het wegvallen van de Prospeed Porsche en AD Sport Viper drukte de RS Racing Porsche van Ruben Maes/Olivier van Oost voor korte tijd zijn stempel op de kop. Problemen met de radiator zorgden voor een lang oponthoud. Uiteindelijk vochten zij zich vanuit een 18e positie terug naar de vijfde plek! Daarna namen de Speedlover Porsches de leiding over. De Porsche 997 van Raus/Mattheus/Verbergt voerde lange tijd het klassement aan. Problemen met de schakelpook zouden Chris Mattheus parten spelen. Hij moest met een verschoven rugwerveltje uit de auto getild worden. Chris Mattheus: “Ik heb te lang in een verkeerde houding in die auto gezeten, maar ik wilde ook niet binnenkomen. Na de dramatische stop van Mattheus kwam Tim Verbergt nogmaals binnen met problemen aan de uitlaat. Een fraaie inhaalrace van Raus en Verbergt leverde uiteindelijk een tweede plaats algemeen op.

herbert_boender
De langzamere BMW diende voor Herbert Boender een beetje als buffer.

Pracht resultaat voor Saker
De combinatie Wim Jeuris/Ronald Vetters/Herbert Boender eindigde na een sterk optreden als zesde algemeen en zegevierde in de Klasse 3. In de beginfase van de wedstrijd ging Herbert Boender in de Jacky Ickx-chicane iets te dwars over de curbstones en leek van de baan af te glijden. Doordat een langzamere deelnemer links naast hem zat werd hij eigenlijk voor erger behoed. Een touché bracht de Saker weer op het rechte spoor. Het leverde slechts een beschadigde velg op. Herbert Boender: “Het ging werkelijk uitstekend vandaag. Jeuris en Vetters hebben bewezen dat je ook met een Saker tegenover de Porsches voldoende competitief bent. Ook wij staan niet stil en zullen ons in 2010 op het nieuwe Belcar kampioenschap focussen.”

henny_klarenbeek
Na 18 jaar afwezigheid weer terug op de circuits. Henny Klarenbeek

In de Klasse 3 eindigde de BMW 120d van de combinatie Kuus/Klarenbeek/Versluis als 8e in de klasse. Oudgediende Henny Klarenbeek die 18 jaar geleden in het Benelux Formule Ford kampioenschap uitkwam, reed dit jaar sporadisch al in Dubai(waar hij crashte en in Barcelona. Henny Klarenbeek: “Nu doe ik het voor de fun maar ik heb het nooit helemaal los kunnen laten.”


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet