Belcar

Div: DSMEC: Veel Nederlands succes in 10 Uur van Zolder. Speedlover Porsches domineren.

De Speedlover Porsches van het team van André van Hoof domineerden in de 10 Uur van Zolder. De Porsche 997 van de combinatie De Coster, Brody en Muytjens zegevierde voor de combinatie Raus/Mattheus/Verbergt. In de klasse 3 zegevierde de Saker van de combinatie Wim Jeuris/Ronald Vetters/Herbert Boender. Zij pakten tevens het teamkampioenschap. In de Klasse 4 wist Stephan Polderman met steun van WTCC-coureur Jaap van Lagen op het nippertje de titel te prolongeren.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat

start_10u_2009
Start van de allerlaatste DSMEC-wedstrijd in Zolder.

Zege voor De Coster/Brody/Muytjens in allerlaatste DSMEC wedstrijd.
De combinatie De Coster/Brody/Muytjens scoorde na het uitvallen van de gedoodverfde favorieten hun allereerste DSMEC-zege. Tevens hun laatste want het kampioenschap wordt zoals bekend in 2010 niet meer gecontinueerd. Polesitter Steven Kane pakte direct met zijn BTCS CHAD Kia C’eed direct de leiding De F2 Williams testrijder profiteerde slechts korte tijd van zijn goede uitgangspositie. Wegens het overschrijden van de geluidsnormen verdween hij relatief snel uit de wedstrijd. Na het verdwijnen van de KIA zorgden de AD Sport Viper en de Speedlover Porsche met resp. Ron Marchal en Rudy Penders voor het nodige spektakel, waarbij regelmatig van positie gewisseld werd. Zowel Marchal als Penders kregen met de nodige problemen te kampen. Problemen met de stuurbekrachtiging zorgden ervoor dat de AD Sport Viper uren aan de kant moest. De Prospeed Porsche kreeg met de nodige technische problemen te kampen en een aanrijding van Franz Lamot met de Carworld Megane van Pieter Dubois in de Villeneuve-chicane betekende het voortijdige einde van het optreden van de Prospeed Porsche.

us_carworld_megane_grindbakH
Het team van Carworld eindigde als elfde algemeen en eerste in de klasse.


Carworld Megane zegeviert in gastklasse
De Carworld Megane van de combinatie Langeberg/Tavernier/Erol/Dubois eindigde als elfde algemeen en zegevierde in de “Guest Class. De aanrijding tussen teameigenaar Pieter Dubois en Prospeed-coureur Franz Lamot leidde even tot een kortstondige discussie. Pieter Dubois: “Ik was inderdaad in de “Villeneuve”-chicane iemand aan het uitremmen en hij zette hem er ook nog eens een keer naast. Het was misschien inderdaad een beetje mijn fout, maar hij begon ook nog eens iemand uit te remmen en hij had inderdaad kunnen weten dat er gewoon geen plaats meer was. Jammer.” De gloednieuwe Carworld Meganes waren recentelijk in twee DSC-wedstrijden te zien, Op Assen werd Dubois voor de 10 Uren van Zolder door de DSMEC-organisatie uitgenodigd hoewel het reglement eigenlijk geen Silhouettes toelaat.

dubois_lamot_discussie
US Carworld eigenaar Pieter Dubois en Franz Lamot verschillen duidelijk van mening


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet