DNRT

DNRT: Westfield Racing druk in voorbereiding op komend seizoen

480_westfield_060

Richting seizoen 2010 is Westfield Racing al druk in de weer met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een start wordt gemaakt op zaterdag 14 november, op Circuit Park Zandvoort, al waar een eerste kennismakingsmogelijkheid op de kalender staat. Een ieder, met de juiste licentie, kan dan komen kijken of het wellicht iets voor hem of haar is om volgend seizoen deel te gaan nemen aan deze populaire klasse.

Tekst en foto’s: PR

In 2009 heeft de klasse zijn zelfstandige bestaansrecht bewezen en richting seizoen 2010 zal er alles aan gedaan worden deze succesformule verder uit te breiden. Het rijdersaantal is inmiddels de 50 stuks ruimschoots gepasseerd. Er zal de komende periode onderzocht worden of de klasse zal worden opgesplitst in twee groepen. Gedacht wordt aan een zogenaamde A en B-serie, dit alles in combinatie met de ontwikkeling van de Junior klasse. Voor de rijders is er volgend seizoen ook de mogelijkheid om over de landsgrenzen te rijden. Westfield Nederland heeft recent een overeenkomst met de Westfield fabriek in Engeland gesloten om de raceactiviteiten ook in Duitsland te gaan promoten. Tijdens de Essen Motorshow van 28 november tot en met 6 december zal het Westfield concept aan het Duitse publiek worden voorgesteld.

Wijzigingen
Er zullen een aantal technische wijzigingen aan de auto gaan plaatsvinden. De auto zal o.a. voorzien worden van een side-impact bescherming aan de bestuurderszijde. Verder staan er nog een aantal wijzigingen op het programma welke in een later stadium bekend gemaakt zullen worden. De auto’s zullen voor zowel de Duitse evenals de Nederlandse en Euroserie aan exact dezelfde technische specificaties moeten voldoen om de onderlinge gelijkheid te waarborgen en het meerijden aan de verschillenden kampioenschappen te vereenvoudigen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet