Algemeen

Dragracing: American Dream deel twee voor Lex Joon in Pomona

pom_fin_voor_joon0

Komend weekend wordt in Pomona de laatste ronde verreden in de NHRA Full Throttle Drag Racing Series. Na zijn debuut twee weken geleden in Las Vegas is Lex Joon ook weer van de partij. De Nederlander zal er in Pomona alles aan doen om de pech van Las Vegas met een klinkend resultaat weg te poetsen. Ook alle Amerikaanse ogen zijn gericht op de Top Fuel klasse. Met slechts één punt verschil gaan Tony Schumacher en Larry Dixon in Pomona het duel aan om de meest begeerde titel en de cheque van USD 500.000,--.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

In alle media wordt de strijd tussen Tony Schumacher en Larry Dixon breed uitgemeten. Het is dan ook een beladen duel.

pom_fin_voor_schumacher
Tony Schumacher

Regerend kampioen Schumacher kan zijn zesde titel op rij binnenslepen. Dixon weet zich echter gesteund door crewchief Alan Johnson, de man die Schumacher naar vijf opeenvolgende titels leidde maar eind vorig seizoen Don Schumacher Racing verliet om samen met sjeik Khalid Bin Hamad Al Thani (Qatar) onder de naam Alan Johnson Al-Anabi Racing een eigen team te beginnen.

pom_fin_voor_johnson
Rechts meestertuner Alan Johnson

Alan Johnson heeft al vaker het kunstje geflikt om zijn rijder in de laatste race de titel te bezorgen. Toen was Schumacher de gelukkige maar nu zou de U.S. Army-rijder wel eens het slachtoffer kunnen worden en Dixon de blije winnaar. Dat de combinatie Johnson/Dixon in vorm is mag wel blijken uit de meest recente resultaten. In de laatste vijf races scoorde Dixon steeds de eerste kwalificatiepositie en verkleinde in Las Vegas het gat naar de leidende Schumacher tot nog maar één punt.

pom_fin_voor_dixon
Larry Dixon
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet