Diversen

Diversen: KNAF Info #6: Afloop raceseizoen, prijsuitreikingen, wintercups en Grand Finals

De KNAF bracht vandaag het zesde informatie blad uit;

Beste Karters,

De zesde INFO van dit jaar betreft vooral informatie over de afloop van het raceseizoen 2009 en het begin van 2010.

Bij deze gelegenheid willen wij Nyck de Vries en Bas Lammers nogmaals van harte gelukwensen als Europees Kampioen 2009 in respectievelijk de KF3 en de KZ1 en als winnaars van het WSK. Werkelijk fantastische resultaten in uiterst competitieve kampioenschappen. Beiden waren ook zeer sterk tijdens de Monaco Kart Cup, maar wisten helaas de finale door pech niet te winnen, al reed Nyck nog van de 30e naar de 4e plaats. Bas Lammers won 25 oktober jl op Assen tijdens zijn eerste optreden in de BRL Light beide races! Vol verwachting volgen wij volgend jaar ook het eerste optreden van Max Verstappen in de KF3 en wensen hem en alle andere internationale Nederlandse rijders alvast veel succes.

De laatste NK wedstrijden van het kartseizoen 2009 zijn intussen verreden. Bij de NFK was de laatste NK wedstrijd op 18 oktober jl in Genk. De eindstanden zijn te vinden op de binnenkort geheel vernieuwde website www.nab-karting.nl. De uitreiking van de bekers zal plaatsvinden op de feestavond op 21 november a.s. in Oss. De laatste Chrono NK vond plaats op 18 oktober jl in Berghem. Voor de eindstanden zie www.chrono.nl. De drukbezochte prijsuitreiking heeft intussen in aanwezigheid van Renger van der Zande op 1 november jl in Tiel plaatsgevonden. De laatste NK wedstrijden 4-takt waren de Kings of Karting Endurance op 25 oktober jl in Veldhoven en Sprint op 1 november jl in Berghem. Voor alle eindstanden zie www.kartingevents.nl. De prijsuitreiking zal op zondag 15 november a.s. in Alphen a/d Rijn plaatsvinden. De laatste wedstrijd van de International Superkart Series was op 25 oktober jl in Assen, waar ook de prijsuitreiking plaats vond. Voor de eindstanden zie www.superkarts.eu. Alle Nederlandse kampioenen en bekerwinnaars hierbij van harte gefeliciteerd! Voor alle andere rijders: ook gefeliciteerd met het feit dat jullie deze prachtsport beoefenen…

De winterkampioenschappen staan alweer voor de deur. Het winterkampioenschap 4-takt wordt verreden op 29 november in Berghem, 17 januari in Veldhoven en 14 februari in Berghem. Zie voor alle informatie en inschrijving www.kartclubdefabrique.nl.
Het winterkampioenschap Rotax Max en KZ2 wordt gehouden op 20 december in Berghem, 10 januari in Veldhoven en 7 februari in Berghem. Voor informatie en inschrijven zie www.chrono.nl.

Verder vertrekt in de week van 6 december Team The Netherlands naar de Rotax Max Grand Finals in Egypte, die op 12 december gereden wordt. Wij wensen Joel Affolter, Kay van Kemenade, Bas de Laat, Joey van Splunteren, Mike Joossens, Ramon Rietveld, Mike Barten, Danny Brand, Carl Clairbout en Jim Ringelberg veel succes! Voor verdere informatie zie www.chrono.nl.

Het Bestuur Sectie Karting wenst iedereen een plezierig en sportief winterseizoen 2009/2010!

Namens het BSK
Randolph Bath

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet