DNRT

DNRT: Fanzonely zet prima podiumreeks in WEK voort

fanzonely__zandvoort_500_2

Amper twee weken na het behalen van het kampioenschap in de BRL Light, stond de kick-off van het Winter Endurance Kampioenschap op het programma voor Team Fanzonely. De Zandvoort 500 was de eerste van vier langeafstandsraces over het circuit van Zandvoort. Ex-Fanzonely Jong Talenten Simon Knap en Dick Freebird vormden het rijdersduo voor de race over 500 kilometer. Met de speciaal door het Jong Talent Team doorontwikkelde FD BRL Light behaalden zij een prima tweede plaats in hun divisie en zetten daarmee de podiumreeks van Fanzonely, ingezet tijdens het BRL Light seizoen, voort.

Tekst en foto: PR

Zaterdagochtend werd er door het veld van 43 auto’s gekwalificeerd op een natte baan. Hoewel deze omstandigheden de BRL Light wel liggen, deden de Fanzonely rijders het relatief rustig aan. "Je hebt er niks aan om nu als een gek te gaan rijden en risico te lopen op schade’’, vertelt Simon Knap. "In de kwalificatie worden endurance races niet gewonnen.’’ Een vierde startplaats in divisie II, de divisie waarin de FD BRL Light op basis van de motorinhoud was ingedeeld, was daarom een prima uitgangspositie.

Prima start
Dat Simon Knap gelijk had over het belang van de kwalificatie tijdens een endurance race, bleek al binnen één ronde na de start van de race op zaterdagmiddag. Dick Freebird had een prima start en na een crash nog voor de tweede bocht door twee andere deelnemers, kwam de snelle man uit Rosmalen reeds als eerste in divisie II door.

Slecht zicht in regen
Na de eerste pitstop na ongeveer één uur rijden, nam Simon Knap plaats achter het stuur en kwam als derde weer de baan op. In zeer wisselvallige omstandigheden zette Knap prima rondetijden neer, waardoor Freebird na de volgende rijderwissel als tweede zijn weg kon vervolgen op één ronde achterstand van de nummers één in divisie II Rob de Laat en Theo de Prenter. Ondanks het soms zeer slechte zicht in de regen kon Freebird zijn positie behouden, waardoor Simon Knap in de laatste stint van de race de tweede positie kon binnenhengelen. Even leek het er zelfs op dat het meer werd, omdat de nummer één uit de klasse net voor het einde van de race uitviel. Het team kwam echter één ronde te kort om het verschil in gereden ronden goed te maken en finishte daardoor op een prima tweede plaats in divisie II. De eerste endurance podiumplaats voor de FD BRL Light was daarmee een feit.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet