DNRT

DNRT: Gezelligheid troef bij 500 km-race winter kampioenschap

480_start_5088

Afgelopen zaterdag werd de eerste ronde verreden van het Winter Endurance Kampioenschap. Deze wedstrijden bestaan uit een viertal lange-afstandsraces, dit seizoen allemaal gehouden op het vertrouwde Circuit Park Zandvoort waar het voor rijders en bezoekers toch het gezelligst toeven is. In het grote startveld vinden wij een mix van goedwillende amateurs en een aantal gelouterde profs. Eénmaal achter het stuur veranderen beide groepen in fanatieke rijders die opgezweept door hun teambazen het uiterste uit hun capaciteiten willen halen.

Tekst en films: Gerrie Hoekstra
Foto's: Chris Schotanus
480_opgeblazen_5383

Dat dit soms voor hilarische taferelen zorgt maakt dit soort wedstrijden zo leuk om te zien. Mede door de diverse regenbuien, de lastige bandenkeuze en het gladde parcours kwam de race maar moeilijk op gang.

480_botsing_mul_5155

Alsof het een sprintrace van 12 ronden was, kwamen na de start acht auto’s met elkaar in aanraking, waardoor al direct een aantal auto’s met flinke schade het strijdtoneel moest verlaten. De race werd meerdere keren geneutraliseerd om de gestrande racewagens weg te takelen.

480_coronel_dongen_1402

Tom Coronel was na de winst in Divisie 3 uitermate tevreden. Op het allerlaatste moment kregen Tom, partner Paulien Zwart en Marc Koster de beschikking over een Schubert Motorsport BMW 320D, die normaal uitkomt in de Langstrecken Pokalrennen op de Nürburgring. Na de winst wil Tom graag de andere drie wedstrijden om het Winterkampioenschap ook meedoen. De concurrentie is alvast gewaarschuwd. (zie film)


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet