Diversen

Div: Michael Verhagen winnaar Dunlop Drivers Cup 2009


Desalniettemin deden de meeste kandidaten hun uiterste best om de jury te imponeren. De drive om te presteren was zelfs zo groot, dat één van de kandidaten bij het uitkomen van de Arie Luijendijkbocht net over de limiet ging en een flinke crash veroorzaakte. Gelukkig bleef dankzij de genomen veiligheidsmaatregelen de schade beperkt tot materiële zaken en een flinke deuk in het ego, maar de betreffende kandidaat besefte dat hiermee zijn kansen op de titel flink waren afgenomen.

480_ddc_circuit

De vijf ervaren instructeurs waren echter tevreden over de prestaties van de meeste kandidaten, elk van hen had wel een paar finalisten gezien die uit het juiste racehout zijn gesneden.

Na tijdens de lunch weer de nodige krachten te hebben opgedaan stond de kandidaten ’s middags wederom een zwaar programma te wachten. Ditmaal moesten de finalisten driften in een BMW, quadrijden, mountainbiken en de door velen gevreesde presentatie aan de jury.

480_ddc_fietsen

In de fysiek zware mountainbikeproef was goed te meten wie er over een goede conditie en doorzettingsvermogen beschikt. In de stromende regen moesten de steile duinen diverse malen op- en afgereden worden en enkele deelnemers kwamen dan ook uitgeput over de meet.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet