Diversen

Div: Michael Verhagen winnaar Dunlop Drivers Cup 2009

480_ddc_winnaars

Samen met ruim duizend andere raceliefhebbers schreef Michael Verhagen uit Breda zich in voor de zesde editie van de Nederlandse Dunlop Drivers Cup en mocht hij in september als één van de honderd uitverkorenen meedoen aan de voorronde. Daarin kwalificeerde hij zich probleemloos voor de finale. In deze laatste ronde op Circuit Park Zandvoort toonde de inwoner van Breda zich de allerbeste kandidaat en hij werd door de jury verkozen tot de glansrijke winnaar van de Dunlop Drivers Cup 2009. Willem Christiaans uit Oss werd tweede, de laatste podiumplek was voor Matthijs Hofman uit Amersfoort.

Tekst en foto's: PR

De Finale van de Dunlop Drivers Cup 2009 op Circuit Park Zandvoort speelde zich af onder barre omstandigheden. In de stromende regen moesten de kandidaten ’s ochtends hun racevaardigheden vertonen in een snelle BMW, waarbij zij door de race-instructeur vanuit de bijrijderstoel beoordeeld werden op het rijden van de ideale lijn en op snelheid. De enorme hoeveelheid hemelwater zorgde ervoor dat de baan spek- en spekglad was, zo beaamden ook de instructeurs.


480_ddc_bmw_jeroen

Jeroen Bleekemolen heeft er op het duinencircuit al flink wat kilometers opzitten, maar ook de afgelopen weekend tot Porsche Supercup kampioen gekroonde coureur verbaasde zich over de situatie op de baan: “Ik geloof niet dat ik het hier op het circuit ooit zo glad heb meegemaakt!”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet