NASCAR

NASCAR: “Busch-Brothers Show” in Texas. Drama voor Jimmie Johnson.


busch_brothers_texas_2
Broedertwist tussen Kyle en Kurt Busch die voor het eerst sinds jaren een directe
confrontatie op de baan hadden. Kurt won.

Slechte dag voor Gordon en Montoya
Ook Jeff Gordon en Juan Pablo Montoya beleefden op de Texas Motor Speedway een slechte dag. Gordon wist de spinnende bolides van Carl Edwards en Juan Pablo Montoya te ontwijken maar spinde vervolgens zelf. Omdat hij direct de gesloten pitlane indook kreeg hij daarvoor een penalty en viel naar de staart van het veld terug. Ook Montoya liep veel schade op en stond gedurende lange tijd in de pits. Montoya zou uiteindelijk als 37e eindigen en zakte in de Chase naar de Cup naar de zesde plek.

Busch Brothers domineren.
Vrijwel de gehele wedstrijd door Kyle en Kurt Busch gedomineerd waarbij Kyle maar liefst 232 ronden op kop lag. In de 269e ronde kwam Kyle voor zijn laatste brandstofstop binnen, maar dit bleek niet genoeg te zijn, want in de 331e van de 334 ronden tellende wedstrijd kwam de JGR-Toyota-coureur voor een “splash-dash” naar binnen en viel naar de elfde plek terug. Daarmee kwam de leiding in handen van zijn broer Kurt die in de 271e ronde voor het laatst een tankstop gemaakt had en voor zijn 20e NASCAR Sprint Cup zege net over voldoende brandstof beschikte. Kurt Busch: “Ik wist dat ik over voldoende sap beschikte Ik was snel en speelde bij de herstarts constant kat en muis met mijn broer Kyle. Het was natuurlijk jammer voor hem maar tegelijkertijd is deze overwinning voor ons beiden”

Denny Hamlin eindigde als tweede op ruim 25.686 seconden achterstand. Het grootste verschil sinds 1993 toen de elektronische waarneming in NASCAR werd ingevoerd. Slechts zes deelnemers eindigden op de Texas Motor Speedway in dezelfde ronde. Eveneens een unicum.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet