NASCAR

NASCAR: “Busch-Brothers Show” in Texas. Drama voor Jimmie Johnson.

De derde voorlaatste wedstrijd in de Chase naar de Cup eindigde voor klassementsaanvoerder Jimmie Johnson in een persoonlijk drama. Na drie ronden werd Johnson door Sam Hornish Jr. aangetikt, waardoor hij in de muur belandde. Na een uur kwam Johnson weer terug op de baan en eindigde ten slotte als 38e. De wedstrijd werd volledig door Kyle en Kurt Busch gedomineerd waarbij laatstgenoemde het best met zijn brandstofverbruik omging.

Tekst Willem J. Staat
Foto’ s NASCAR, Toyota, Autostock

kurt_busch_texas_2
Lachende derde in Texas, de Penske Dodge met Kurt Busch.

Zege voor Kurt Busch. Toppers leveren punten in.
In de derde ronde had Sam Hornish Jr. zijn Penske Dodge niet meer onder controle en begon te glijden waarbij de Chevrolet van Jimmie Johnson raakte. De leider in de stand naar de Chase raakte eveneens de muur en moest met zijn zwaar beschadigde HMS Chevrolet de pits in. Na ruim 115 ronden kon Johnson de strijd hervatten en behaalde met een 38e plek zijn slechtste seizoensresultaat. Door dit incident verloor Johnson maar liefst 111 punten, waardoor het verschil met zijn teamgenoten Mark Martin en Jeff Gordon nog maar 73 en 112 punten bedraagt. De strijd voor de komende twee wedstrijden is weer volledig open!

Gedurende het reparatieproces in de Hendrick Motor Sports box bleef Jimmie Johnson in de auto zitten. Johnson: “Ik bleef in de auto zitten en dacht er over na hoe ik het misschien anders had moeten doen. Ik reed buitenom en ging een aantal auto’s voorbij. Ik zag nog niet eens dat de No 77 “loose” was. Ik voelde een tik aan de zijkant en toen ging ik de rondte in. Terwijl ik in de pits stond dacht ik er diep over na. Ik keek naar mijn crew en hoopte alleen maar dat ze de auto weer terug op de baan konden krijgen. Ik kon de TV schermen zien en keek naar de race. Ik had alleen maar aandacht voor het feit waar Mark Martin en Jeff Gordon zich bevonden, Na een tijdje kalmeerde ik en haalde maar eens diep adem. Vervolgens kalmeerde ik enigszins. Maar het eerste half uur was erg pijnlijk.”

Sam Hornish Jr.: “Het was absoluut niet de bedoeling om Johnson uit te schakelen maar ik werd van achteren door David Reutimann aangetikt.” Hornish eindigde uiteindelijk als 40e.

matt_kenseth_texas_2
Fraai duel tussen A.J. Allmendinger en Matt Kenseth, die als derde zou eindigen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet