Diversen

Groeten van de Race of Champions vanuit Peking


peking_9

Gelukkig hóeft het geen McDonald's te zijn: je kunt in Peking op heel veel plaatsen erg goed eten. Zoals bijvoorbeeld hier: dit is de ingang van het "Qianmen Quanjude Roast Duck Restaurant", waar oprichter Yang Quanren in 1864 een techniek uitvond om speciaal gemarineerde eend te roosteren boven een houtvuur: de specialiteit die we nu overal ter wereld kennen als "Pekingeend".

peking_11

De techniek is in 2008 officieel verklaard tot onderdeel van het intellectueel erfgoed van China en wordt door de koks in dit restaurant nog dagelijks in praktijk gebracht.

peking_10

Het restaurant is beroemd: Chinezen en buitenlandse bezoekers komen er in groten getale. Ook prominenten: binnen hangen foto's van tal van ongetwijfeld zeer beroemde Chinezen, maar ook voetballer Pele, de Amerikaanse oud-president Bush sr., de Cubaanse leider Fidel Castro (Bush en Castro waren er beide in 1995, maar vast niet op dezelfde dag!) en de Duitse ex-bondskanselier Schröder, allemaal genietend van de beroemde eend.

peking_13

Reserveren wordt aanbevolen. Anders kan men wachten in een flinke wachtruimte, die tijdens ons bezoek ook goed vol zat. Maar je moet wel vroeg komen, want om 20.00 uur gaat het restaurant dicht.

peking_12

Gelukkig konden wij direct aan tafel en genoten van de plaatselijke specialiteit.

peking_14

Prima afsluiting van een interessante reis!Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet