DNRT

DNRT: Winter Endurance Kampioenschap van start met Zandvoort 500

wekzandvoort500_09_vooraf_1

Na een sensationele Dutch Power Pack-seizoensafsluiting tijdens de Formido Finaleraces, maken veel coureurs en monteurs zich gereed voor de Zandvoort 500, die op zaterdag 7 november plaats vindt op Circuit Park Zandvoort. De 500 kilometer tellende wedstrijd is de eerste race van het Winter Endurance Kampioenschap 2009-2010.

Tekst: PR
Foto’s: Chris Schotanus, Essay Produkties

De Zandvoort 500 vormt inmiddels al weer voor het negende jaar de start van het winterseizoen. Waar coureurs in de jaren ’90 hun helm nog voor een aantal maanden op mochten bergen, is het Winter Endurance Kampioenschap, met races in november, januari, februari en maart, inmiddels een “must” geworden voor elke coureur die ook in de winter wil racen. Veel bekende namen uit zowel de Dutch Power Pack-, als DNRT-series, grijpen het Winter Endurance Kampioenschap dan ook aan als een ideale voorbereiding op het nieuwe raceseizoen in 2010.

wekzandvoort500_09_vooraf_2

Dikke bakken, sterke rijders
De deelnemerslijst voor de Zandvoort 500 telt ook deze editie weer een ruim aantal inschrijvingen. In Divisie I, de klasse voor raceauto’s met een cilinderinhoud van meer dan 3000cc, komen indrukwekkende auto’s aan de start zoals de Chevrolet Corvette Z06R GT3, Porsche 997 en Renault Mégane Trophy. Tevens telt de lijst maar liefst vijf DNRT V8 NASCAR-bolides, met onder andere de equipes Huub Vermeulen / Frits Hessing en Jan Evers / Frans Verschuur. Ook FIA GT coureur Mike Hezemans zal achter het stuur van een DNRT V8 plaats nemen. Jeroen Bleekemolen zal samen met Peter van der Kolk in een BMW 140GTR in actie komen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet