NASCAR

NASCAR: Voorbereidingen Daytona 500 nu al begonnen

De voorbereidingen voor de Daytona 500 in Februari 2010 zijn nu al begonnen. Gisteren organiseerde Goodyear een bandentest waarbij 17 rijders waren uitgenodigd,

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

ambrose
Marcos Ambrose in actie met een Toyota Camry testchassis. Bij Toyota lopen de NASCAR
voorbereidingen voor 2010 gelukkig op volle toeren.

Goodyear test nieuwe compounds
Niet minder dan 17 rijders waren gisteren tijdens bandentests van Goodyear in 18 auto’s actief. Bekende NASCAR-toppers zoals Juan Pablo Montoya, Sam Hornish Jr, Dale Earnhardt Jr, Kyle en Kurt Busch waren gisteren uitvoerig aan het testen, Bij deze tests werden de z.g. “drafting-sessions” gesimuleerd maar ook waren er “single runs”

Kurt Busch: “Er moesten zoveel mogelijk sets banden gebruikt worden waarbij het “drafting” gesimuleerd werd. Pas als iedereen je met twee of drie auto;s tegelijk pusht gaan de auto’s glijden en worden ze “loose” Als je een grote draft hebt geeft het een goede indicatie welke veranderingen we aanbrengen aan de banden.”Voor de teams is het enorm goede voorbereiding en het lijkt wel of we met een Gatorade 150 duel bezig zijn.. Hoewel er maar 18 auto;s actief zijn verschaft dit enorm veel informatie.”

mcmurray_dt
Jamie McMurray in actie met een Ford Fusion testchassis

Jamie McMurray die afgelopen weekend in Talladega won was ook door Goodyear uitgenodigd. McMurray: “Ik ben het met Kurt Busch eens dat een groot aantal auto’s Goodyear meer informatie verschaft voor de ontwikkeling van de banden voor de Daytona 500 in 2010."

McMurray: “In mei ben ik hier ook al met grotere “restrictor plates” geweest. Toen hebben we de rondetijden met dezelfde “draft” gesimuleerd en die lieten niet dezelfde slijtage zien. De auto’s gedragen zich niet echt goed, ze glijden gewoon teveel maar ik denk dat Goodyear met veel auto’s hier enorm veel nauwkeurige data verzamelt."

untitled_impala
Dale Earnhardt Jr.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet