NASCAR

NASCAR: Is het racen op Talladega nog wel verantwoord? (met video)

De Superspeedway van Talladega is wederom voorpaginanieuws. Evenals met de crash van Carl Edwards eind april kroop men met de crashes van Ryan Newman en Mark Martin in de slotfase van de wedstrijd wederom door het oog van de naald.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: Toyota Motorsports USA, NASCAR

running_together_4
Begrafenisstoet of racestoet? Dat vroegen de coureurs zichzelf op Talladega af.....

Talladega blijft levensgevaarlijk
Na de crash van Carl Edwards op Talladega in April van dit jaar werden er veiligheidsmaatregelen genomen. Om te voorkomen dat er ooit nog brokstukken in de tribunes zouden landen werden de veiligheidshekken aanmerkelijk verhoogd. Omdat Talladege per jaar tweemaal op de kalender staat probeerde men bij NASCAR een passende oplossing te vinden om de snelheden te reduceren.

Voor de wedstrijd op Talladega werden kleinere openingen in de “restrictor plates” aangebracht. Het werd al snel duidelijk dat deze maatregel weinig effect had. De “restrictor plates” zorgen ervoor dat de snelheden onder de 320 km/u blijven, maar het zorgt er wel voor dat de auto’s in groepjes dicht bij elkaar blijven waardoor een “multiple-crash” vrijwel standaard is voorgeprogrammeerd.

Tijdens de rijdersbriefing afgelopen zondag kwam NASCAR President Mike Helton doodleuk met de mededeling dat het .zg. “bump-drafting” of het met opzet duwen van een tegenstander waardoor je aërodynamisch voordeel verschaft niet meer getolereerd zou worden omdat er anders teveel auto’s van de baan af zouden spinnen.

“Slachtoffer” Newman kritisch
De eerste 185 ronden op Talladega ontaardden in een slaapverwekkende vertoning, die door verschillende Amerikaanse kranten het best als een “begrafenisstoet” omschreven werden. En toch ging het wederom fout. De man die eigenlijk het grootste slachtoffer was, was niet woedend op zijn tegenstanders maar wel op de NASCAR-organisatie.
 


“Een belachelijke vertoning en saai. Hoe meer regeltjes NASCAR invoert des te minder dat we racen en des te minder dat we voor de fans echt kunnen racen. NASCAR zet ons in in deze dozen met “restrictor plates” een gele lijn, waar je niet overheen mag, geen bump-drafting en vooral niet inhalen. De coureurs hebben elkaar altijd gerespecteerd. Richard Petty en al die grote namen hebben dat gedaan. Ik geloof niet meer dat er aan ons nog gedacht wordt”, aldus Ryan Newman.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet