Porsche Cups

Porsche Supercup: Jeroen Bleekemolen sluit seizoen in stijl af.

Zoals het een kampioen betaamt, zo sloot Jeroen Bleekemolen zijn Porsche Supercup campagne in stijl met alweer een overwinning af.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Porsche AG

sprong_jb_abu_dhabi


Super Supercup Record voor Jeroen
Direct nadat het licht in Abu Dhabi op groen sprong besloten zowel Jeroen Bleekemolen als zijn tegenstander René Rast er met een hoog tempo tegenaan te gaan. Alleen de Brit Richard Westbrook kon het tempo van de beide kemphanen enigszins bijhouden maar de kersverse FIA GT2 kampioen moest in het verloop van de wedstrijd toch afhaken. De Ier Damien Faulkner eindigde als vierde gevolgd door de Italiaanse Carrera Cup kampioen Alessandro Balzan, die zich vanaf een negentiende startplek naar de vijfde wist op te werken. De Duitse Porsche Carrera Cup kampioen Thomas Jäger eindigde als zesde gevolgd door Alessandro Zampredi en Stefan Rosina. Voor Rosina was deze klassering voldoende voor een derde plek in de eindstand van het kampioenschap.

Met zijn zege vestigde Jeroen Bleekemolen een nieuw Supercup record dat niet snel geëvenaard zal worden. De Nederlander presteerde het om in alle dertien verreden wedstrijden op het podium te eindigen. Uit handen van Dr.Wolfgang Porsche mocht Jeroen de felbegeerde Cup in ontvangst nemen

Jeroen Bleekemolen: “Een fantastische wedstrijd en een prachtig gevecht met René. Aan het begin was ik iets sneller, aan het slot was hij iets sneller. Ik ben blij dat ik gewonnen heb. Het was enorm harde strijd. Het was prachtig om het seizoen in een zo’n fantastische race af te sluiten. Meer kun je eigenlijk niet wensen.”

René Rast: “Ik had natuurlijk graag gewonnen en ik denk dat ik iets sneller was dan Jeroen. Maar wat geeft het, zo slecht was het ook weer niet. Met de Vice-titel en zes overwinningen dit seizoen kan ik goed leven.”

Richard Westbrook: “De derde plaats is een pracht resultaat voor het team. De Mobil 1 Porsche Supercup is één van de felst bevochten kampioenschappen. Het was mij snel duidelijk dat zowel Jeroen als René vandaag niet te verslaan waren. Zij zijn gewoon de snelste rijders uit dit kampioenschap en die haal je niet zo snel in. Ondanks alles was het voor ons een bemoedigende en motiverende wedstrijd.”


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet