WTCC

WTCC: Opnieuw 1-2 voor BMW, Tom Coronel derde bij Independents

farfus_wint

Ook de tweede race in Okayama eindigt met een dubbelzege voor BMW. Augusto Farfus wint vanaf pole, voor merkgenoot Andy Priaulx. Yvan Muller eindigt voor SEAT als derde en verkleint de achterstand op Gabriele Tarquini in het rijderskampioenschap tot twee punten. Tom Coronel komt als derde privérijder over de streep. De LADA’s zijn verrassend sterk: gedurende de eerste helft van de race rijden Thompson en Jaap van Lagen beide in de top acht, met Van Lagen zelfs op de zesde plaats, maar uiteindelijk worden beide door technische problemen gedwongen tot opgave: bij Thompson deden de ruitenwissers het niet meer, de auto van Jaap van Lagen leverde plotseling geen vermogen meer.


Tekst: René de Boer

Foto's: PR

Voor de tweede race regent het nog harder dan voor de eerste. De enige rijder die ontbreekt op de startgrid is Kyrill Ladygin. Bij de auto van Nicola Larini is tussen de beide races de motor gewisseld, de Italiaan start als laatste. Bij de start pakt Farfus vanaf pole de leiding.

De goed gestarte Jörg Müller tikt bij het aanremmen van de eerste bocht Monteiro aan en veroorzaakt zo een kettingreactie. Hijzelf raakt in de eerste bocht in de grindbak, net als D’Oliveira, Ara, Coronel, Kano, Taniguchi en Huff. Farfus leidt voor Priaulx, Muller, Men, Gené, Porteiro, Thompson en Van Lagen. De laatste wordt echter al snel door D’Aste ingehaald.
 
jaap_van_lagen_japan

In de tweede ronde komt Van Lagen echter sterk terug, wanneer D’Aste en Porteiro het met elkaar aan de stok hebben. Na de tweede omloop is de Edese rijder zesde. Franz Engstler krijgt een tik en gaat 360 graden in de rondte, maar kan zijn race voortzetten.

Na drie ronden leidt Farfus voor Priaulx, Muller, Menu, Gené, Van Lagen, Porteiro, Thompson, Larini en D’Aste. Tqrquini is inmiddels alweer 14e, maar staat flink onder druk van Rob Huff. Coronel is opgeklommen naar de 18e plaats en is daarmee vierde privérijder achter D’Aste, Porteiro en Boardman.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet