Formula Renault 2.0

Brits Formule Renault: Nederlands succes op Brands Hatch

Afgelopen weekend zijn de Britse Formule Renault Winterseries van start gegaan op het circuit Brands Hatch. Het Nederlandse team AR Motorsport is met drie rijders actief tijdens deze Winterseries, te weten Junior Strous, Mervyn Kool en Dennis Retera.

Tekst: Sander Dorsman
Foto's: Renault Sport UK


Al tijdens de vrije training, welke onder regenachtige omstandigheden plaatsvonden, vertelde Junior Strous de Britse media waarom hij eigenlijk naar Engeland is gekomen. “Ik ben precies voor dit slechte weer gekomen. Het is hier bijna altijd slecht weer en ik wil juist meer ervaring opdoen in de regen.”

 junior_strous_winter

Uiteraard wordt Strous bestempeld als één van de voornaamste titelkandidaten, vooral gezien zijn ervaring in de Formule Renault klasse. De grootste tegenstand kan hij wellicht verwachten van Patrick Hogan. De Ierse rijder, die vlak voor aanvang van de Winterseries de overstap maakte van Manor Motorsport naar Fortec, wist het allemaal treffend te verwoorden. “Ik zie Junior als mijn grootste concurrent. Ook niet vreemd, want de periode dat hij in de Formule Renault rijdt is langer dan mijn hele autosportcarrière.” De favorietenrol van beide rijders wordt bevestigd gedurende de kwalificaties. Daar waar Strous een tweede startplaats voor de eerste race en een derde tijd voor de tweede race laat noteren, scoort Hogan respectievelijk een pole position en een tweede tijd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet