WTCC

WTCC: BMW-dubbelzege in race 1, Coronel beste privérijder

andy_priaulx_wint_japan

BMW-coureur Andy Priaulx wint de eerste race van het WTCC op het circuit van Okayama. Onder moeilijke omstandigheden op de door regen drijfnatte baan eindigt de Brit net voor zijn Duitse merkgenoot Jörg Müller. Chevrolet-rijder Rob Huff komt als derde over de eindstreep. Tom Coronel is op de tiende plaats beste privérijder, Jaap van Lagen wordt 13e.


Tekst: René de Boer
Foto's: PR

japan_nat_gridgirls

Anderhalf uur voor de race begint het te regenen en de regenval houdt aan. Dat doet de wedstrijdleiding besluiten om de race van achter de safety-car te laten starten. Bij Yvan Muller doen de ruitenwissers van zijn SEAT het niet, terwijl Alex Zanardi in de tweede ronde achter de safety-car in de Redman-bocht al van de baan glijdt. In ronde drie wordt de race vrijgegeven. Tarquini zeilt in de eerste bocht de grindbak in, Farfus volgt zijn voorbeeld. De Italiaan zakt terug naar de tiende plaats, de Braziliaan is 14e. Hernandez raakt in de tweede bocht van de baan. In de Attwood-bocht botsen Rydell en Jörg Müller. Priaulx rijdt aan de leiding, gevolgd door Müller, Gené, Yvan Muller, Huff, Monteiro, Menu, Tarquini en Coronel. James Thompson completeert met de LADA de top tien. Rydell rijdt na de eerste vrije ronde de pits in. De auto van Hernandez staat in de tweede bocht nog steeds op de baan

In de vierde ronde neemt Huff de vierde plaats over van Muller. Een ronde later valt Menu terug van de zevende positie naar de tiende plaats. In de zesde ronde raakt De Oliveira, op dat moment tweede in het privéklassement, betrokken in een botsing met Zanardi. De Italiaan kan de race voortzetten, de SEAT van de Braziliaan komt met schade tot stilstand. In ronde 6 haalt Tarquini Monteiro in en is daarmee zesde. Na acht ronden, halverwege de wedstrijd, heeft Priaulx een voorsprong van 1,3 seconden op Müller, daarachter rijden Gené, Huff, Muller, Tarquini, Monteiro, Coronel, Thompson en Menu.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet