WTCC

WTCC: ADS: Groeten uit Okayama


okayama_22

Communicatie met lokale bevolking is vrij lastig. Mensen zijn bijzonder vriendelijk, maar bijna niemand spreekt ook maar enigszins Engels. Handen en voeten dus. Voor de fans op de tribune staan de namen van de rijders op de WTCC-auto's ook in Japanse karakters op de zijruiten. Zo schrijf je dus "Augusto Farfus" in het Japans.

okayama_23

Op zaterdagavond organiseerde bandensponsor Yokohama een "sake-party" met de traditionele lauwwarme Japanse rijstwijn, die vanuit houten vaten wordt ingeschonken.

okayama_24

De sake is overigens ook in flessen beschikbaar.

okayama_12

Bijna niemand langs de baan staat zonder fotocamera, en de apparatuur van vele bezoekers is professioneler dan van sommige geaccrediteerde persfotografen...

okayama_27

Ook in de paddock loopt iedereen met camera's.

okayama_20

BMW Japan heeft zo'n honderd gasten naar het WTCC-evenement uitgenodigd. Een aantal van hen krijgt een rondleiding door de pits door onze landgenoot Jan van Kolfschoten van BMW Motorsport (met wit shirt), die gisteren overigens zijn 34ste verjaardag vierde.

okayama_21Over landgenoten gesproken: we kwamen in de pitstraat ook Récardo Bruins Choi tegen. Hij woont tegenwoordig in Korea en is daar actief in de Hyundai Genesis Cup, een nationale merkenraceklasse. "De belangstelling voor autosport groeit wel in Korea, maar het allemaal erg moeilijk om iets van de grond te krijgen", zegt Bruins. In Okayama is hij in opdracht van bandenfabrikant Hankook, waarvoor hij gasten begeleidt tijdens het evenement. Hankook sponsort het Farnbacher-team, dat twee auto's in de Asian Le Mans Series inzet.okayama_31


En nog een bekende: Takahiko Nakajima, woonachtig in Japan en groot fan van Nederlandse coureurs, vooral van Tom Coronel. Hij vloog vanmorgen naar Okayama en moet vanavond om 22.00 uur lokale tijd weer thuis zijn, omdat hij een verslag moet maken van de Grand Prix van Abu Dhabi, zo vertelde hij.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet