Porsche Cups

Porsche Supercup: Rast wint eerste race in Abu Dhabi, Bleekemolen kampioen

480_jeroen_blij_2022

René Rast heeft de allereerste Porsche Supercup wedstrijd in Abu Dhabi gewonnen. Vooral in de openingsfase werd contact niet geschuwd. Jeroen Bleekemolen eindigde als derde, maar stelde middels pole de titel voor het seizoen 2009 al veilig.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Frits van Eldik

480_jeroen_actie_1983

Zege voor René Rast, Bleekemolen derde
Jeroen Bleekemolen maakte direct een goede start in Abu Dhabi, terwijl in het middenveld enkele auto’s spinden. Alleen één van de lokale deelnemers zorgde voor de nodige ophef door direct in de muur te verdwijnen, waardoor de wedstrijdleiding moest neutraliseren.
Na drie ronden volgde de herstart waarbij de Konrad Porsches van Jeroen Bleekemolen en Nick Tandy meteen de leiding namen en Tandy een aanval plaatste op zijn teamgenoot. Hij toucheerde de achterbumper van Jeroen, maar werd door Balzan en Rast ingeklemd. Tandy verloor twee plaatsen maar vocht zich snel terug naar de kop.

Een fout van Balzan in de vierde ronde bezorgde Rast de tweede plek. Daarna zette Rast met succes de aanval in op Bleekemolen en pakte de leiding. Jeroen zakte na een touché met René Rast in de vijfde ronde naar de derde plek terug. Balzan was inmiddels al naar de vijfde plek teruggevallen.

In de zesde ronde begon Tandy wederom druk op de leider in de wedstrijd René Rast uit te oefenen. In de 8e ronde werd Balzan voor diverse acties de zwarte vlag toebedeeld. Westbrook zette de aanval op Jeroen in, maar spinde zelf op het asfalt en verloor verschillende plaatsen. Patrick Huisman was inmiddels naar de negende plek opgeklommen.

Met nog drie ronden te gaan had René Rast afstand genomen van de Konrad Porsches van Tandy en Bleekemolen, terwijl aan de staart van de Top 10 Thomas Jäger en Alex Zampredi elkaar toucheerden en het publiek op een paar fraaie doughnuts trakteerden. Zampredi viel naar de veertiende plek terug, Westbrook naar de zestiende plek. Daarna veranderde er in de strijd om de kop weinig meer. Jeroen Bleekemolen had aan de pole al voldoende gehad om de Supercup titel op uitstekende wijze te prolongeren!

Uitslag (Provisional)
1. René Rast
2. Nick Tandy
3. Jeroen Bleekemolen
4. Norbert Siedler
5. Stefan Rosina
6. Matt Halliday
7. Patrick Huisman
8. Thomas Jäger
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet