Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Rosberg vertrekt bij Williams

rosberg

De speculaties waren er al geruime tijd - zoals gewoonlijk - maar voor aanvang van de allerlaatste Grand Prix van het seizoen heeft Nico Rosberg zelf bevestigd volgend jaar niet meer voor het team van Williams uit te komen. De Duitser is op zoek naar een winnende auto en lijkt met name te lonken naar McLaren en Brawn GP.


Tekst: Daan Jeuken

Williams is het net niet
“Laten we voorop stellen dat Williams een geweldig team is”, opent de Duitser. “Naar alle waarschijnlijkheid zullen ze volgend jaar vergelijkbaar presteren als dit jaar; net tegen de top aan. Ik denk echter niet dat zij in staat zullen zijn om races te winnen. Zeker nu de budgetten nog niet gelimiteerd zijn en de motoren voor volgend jaar weer wat veranderd mogen worden denk ik niet dat zij voor de zeges zullen gaan meedoen.”

“Ik ben klaar voor de volgende stap, en dat is het winnen van races. Je weet natuurlijk nooit hoe en waar dat gaat gebeuren, maar ik wil in een auto rijden waarmee ik denk dat te kunnen winnen.”

Brawn of McLaren?
Het geruchtencircuit heeft Rosberg de afgelopen tijd voornamelijk in verband gebracht met de teams van McLaren en de wereldkampioenen van Brawn. Bij Brawn zou hij dan een ruil maken met Barrichello die dan voor Frank Williams zou gaan rijden. Bij McLaren is het stoeltje van de matig presterende Heikki Kovalainen vacant. Concurrent voor dat stoeltje lijkt vooral te komen van voormalig McLaren-rijder Kimi Räikkönen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet