Belcar

Belgian GT: Titel voor Audi

De finale van het Belgian GT Championship, het Belgisch kampioenschap voor GT-wagens eindigde zondag in Zolder in een heuse thriller. In de strijd om de titel bij de Piloten, loodsten Tim Verbergt en Jean-François Hemroulle hun Audi R8 LMS twee keer naar een tweede plaats, voldoende om de titel in de Belgian GT 2009 te mogen vieren.

Tekst en Foto: Audi

belgian_gt3_kam


Na een incidentrijke eerste race, wist het duo van de Belgian Audi Club zich aan de leiding van het klassement te hijsen. Twee ronden voor het einde nog aan de leiding, werd Jean-François gehinderd door een tragere deelnemer, waardoor François Verbist hem de zege in extremis wist af te snoepen. Maar omdat de rechtstreekse titelconcurrenten Koen Wauters en Jeffrey Van Hooydonk door een lekke band ver waren teruggeslagen, heerste na afloop enkel tevredenheid bij de piloten van de Audi R8 LMS.

Meer nog dan bij de eerste race, groeide ook de tweede confrontatie uit tot een spannend en meeslepend schouwspel. Een regenbui halfweg herschudde de kaarten. « Ik heb vrij snel het stuur overgenomen », legde Tim Verbergt uit. « Toen ik aan mijn stint begon, wist ik dat het voldoende zou zijn om de leidende Viper te volgen en geen onnodige risico’s te nemen. De hele tijd stond ik in verbinding met het team en ze loodsten me naar de titel! Ik wil het hele team van Phoenix Racing bedanken voor het ongelofelijke werk dit jaar. Dit week-end namen ze alle goede strategische beslissingen. Echt super! »

Ook Jean-François Hemroulle was dolgelukkig bij het verlaten van het podium. « Tim en het team hebben het echt fantastisch gedaan », glunderde hij. « Dit is de vijfde maal dat ik met Audi een nationale titel pak, maar ongetwijfeld diegene die mij het meest plezier doet. Het was wellicht ook de moeilijkste, maar nog belangrijker is het feit dat we hiermee Audi kunnen bedanken voor hun vertrouwen en voor al het harde werk van J.G. Mal-Voy om een Audi R8 LMS aan de start van de Belgian GT te krijgen dit jaar. Wij draaien misschien wel aan het stuur, maar deze titel beloont al het harde werk van een heleboel mensen… Ik ben uiteraard blij voor mezelf maar vooral voor zij die dit mee hielpen realiseren. »

Dat er dit seizoen in België een R8 LMS van de partij was, is vooral te danken aan de volharding van J.G. Mal-Voy, de voorzitter van de Belgian Audi Club. Ook hij blikt tevreden terug. « Bij de start van het week-end wou ik vooral twee overwinningen », legt hij uit. « Uiteindelijk bleken twee tweede plaatsen voldoende… De Belgian Audi Club is fier op deze titel, een titel behaald op hetzelfde moment dat ook Christopher Haase en Christopher Mies de Europse titel behaalden in de FIA-GT3 én Timo Scheider voor de tweede maal op rij de DTM-titel pakte. Het is ook fantastisch voor onze rijders. In 10 jaar tijd is dit al hun vierde titel samen, na de Belcar in 1998 en 2000 en de BTCS in 2003. Dit is een beloning voor hun trouw aan Audi. »

Ook directeur van Audi Import, Didier t’ Serstevens tekende present bij de ontknoping van de titelstrijd. « Autosport zit in de genen van het merk Audi, » stelde hij na afloop. « Ook deze titel is daar opnieuw het bewijs van. Dit seizoen moest in de eerste plaats een testjaar worden en toch wonnen onze piloten het kampioenschap. Fantastisch! Op dit moment gaan mijn gedachten dan ook uit naar alle klanten van Audi en in het bijzonder de bezitters van een Audi R8. Ik denk dat ze fier mogen zijn op hun merk! Meer dan ooit doen we hiermee de slogan « Voorsprong door Techniek » alle eer aan. Onze klanten varen er enkel wel bij. »
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet