V8 Supercars

V8 Supercars: Ford 3 – Holden 1 in Queensland

Na het afgelasten van de A1GP op Surfer’s Paradise wist de V8 Supercar-organisatie het evenement op het laatste moment te redden. Hoewel het aantal toeschouwers een/derde minder was dan in voorgaande jaren was men toch redelijk tevreden. De V8 Supercars zorgden als vanouds voor het nodige spektakel.

Tekst Willem J. Staat
Foto’;s Ford FPR/Holden HSV

tander_queensland
Garth Tander pakte voor Holden de zege in de tweede wedstrijd op Surfers Paradise.

V8 Supercarfestival in Surfer’s Paradise
Door het afgelasten van de A1 GP in Surfer’s Paradise werden de V8 Supercars i.p.v. bijprogramma hoofdprogramma en hebben het evenement duidelijk gered. De V8 Supercarorganisatie wil graag door met Surfer’s Paradise. Maar er zal veel van de lokale politiek afhangen, want die willen graag een internationale eenzitterklasse als internationaal visitekaartje.

Zeges voor Garth Tander en Mark Winterbottom op eerste wedstrijddag
De eerste twee wedstrijden afgelopen zaterdag werden door Mark Winterbottom en Garth Tander gewonnen. In de eerste wedstrijd zegevierde Mark Winterbottom met zijn FPR Ford Falcon. Winterbottom leidde van start tot finish in de Nikon SuperGP op Surfer’s Paradise. Een superstart van Will Davison had de nodige consequenties waarvan Jamie Whincup, Jason Bright het slachtoffer werden. Whincup viel met een lekke band naar de 27e plek terug en reed een fantastische inhaalrace waarbij nog als dertiende wist te eindigen. Later in de wedstrijd moest de safetycar uitrukken omdat de beide auto’s van het team van Gary Rogers Motorsport beide op verschillende punten in de bandenstapels waren beland. James Courtney verloor met een lekke band behoorlijk wat posities en belandde vervolgens eveneens ook nog eens in de bandenstapels.

In de tweede wedstrijd was HRT Holden-coureur Garth Tander dominant. Tander pakte direct de leiding terwijl Winterbottom op afstand bleef volgen. Jamie Whincup was één van de weinige coureurs die nog wat posities wist goed te maken maar daarna wisselden de posities amper. FPR-coureur Mark Winterbottom was overigens net herstellende van de Ziekte van Pfeiffer en voelde zich na de eerste dag al wat beter. Winterbottom: “Het gaat maar die overwinning hier heeft de genezing wel versneld. In de eerste wedstrijd waren er wat problemen met de safetycars. En in de tweede race verloor ik de wedstrijd gewoon bij de start. Het is natuurlijk prachtig om hier met een surfboard naar huis te gaan.”

Garth Tander: “Vooral in de tweede wedstrijd was de auto erg goed en maakten wij in de ptwindow een fantastische pitstop waardoor ik de wedstrijd naar mijn hand kon zetten, Eigenlijk verwachtte ik nog een safetycar maar die kwam niet, Het kampioenschap ligt eigenlijk buiten bereik maar ik probeer nog zoveel mogelijk races te winnen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet