Belcar

Div: DSMEC: Vierde zege op rij voor AD Sport Viper


Brute pech voor De Vocht/Van Loo en Van Herck.
Saker wordt nieuwe leider in Klasse 3
Er stond geen maat op de Mazda RX7 die zich op het snelle tracé van Assen duidelijk in zijn sas voelde. Na de pole kon Van Herck zelfs wedijveren met verschillende Porsches uit Klasse 2 en reed hij een quasi start-finish race. Maar op 2 ronden van de finishvlag kreeg Van Herck terug te kampen met een olielek en zette hij de wagen aan de kant om verdere schade te voorkomen.De broers Franssen reden met hun BMW M3 een dijk van een wedstrijd en kregen de overwinning zodoende in de schoot geworpen. De Cock/Van der Kooi konden nipt de Saker naar de derde plaats verwijzen. Jeuris/Vetters hadden meer verwacht van de race, maar door een losgekomen achterspoiler moesten ze van het gas. Anderzijds komen ze nu op gelijke hoogte van de huidige leiders doordat de BMW 120d van de Vocht/Van Loo na de aanrijding niet scoorde. Een slecht moment voor het onfortuinlijke Recy Team, net nu er dubbele punten te verdienen waren. Ook MSE, Werckx en Sluys/De Neef gingen met een mooi puntensaldo terug huiswaarts, waardoor de titelontknoping bijzonder spannend wordt in Klasse 3.

Klasse 4: Daar is Polderman terug
Uittredend kampioen Polderman had ons een sterk slotoffensief beloofd na een mindere periode. Mede door het uitvallen van de Audi TT en de pech van het leidersduo Vermeeren/Aerts dat een ganse wedstrijd sukkelde met elektrische problemen, neemt de Nederlander autoritair de leiding in handen. De overwinning moest Polderman wel uit handen geven aan de Lotus Exige van Verwoerdt/Bosman. Stevens werd mooi derde voor Grouwels/Grouwels, Renmans/Cornelis en Voet/van den Broeck. Daardoor doet ook het TRAXX-duo een goede zaak in de tussenstand. BRV Racing duikt van de eerste naar de vijfde plaats in het kampioenschap terwijl Van den Broeck en Voet komen postvatten op de tweede plaats, voor Stevens en Van de Water. Polderman heeft ondertussen een mooie voorsprong bijeen geraapt, maar voor de overige ereplaatsen zal tijdens de 10 Hours of Zolder nog zwaar worden gevochten.

Team Championship: RS Racing Powercars loopt verder uit.
Door de 0-score van Recy Team zag RS Racing-Powercars de kans mooi om de voorsprong verder uit te diepen. Recy kreeg een dreun en zakt naar de zesde plaats terwijl Saker Belgium momenteel op de tweede plaats staat, met één puntje voorsprong op Polly’s Racing Team dat op zijn beurt twee eenheden voorsprong telt op EMG Franssen en drie op Speedlover met Bruynoghe/Van Beurden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet